Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Farts pels botellots al Poblenou: “No podem dormir de dimecres a dissabte”
  • CA

Iván Navarro ha perdut el plaer de no escoltar cap soroll. “Des de novembre o desembre passat sento un xiulet continu quan hi ha silenci. El metge m’ha dit que ja és per a tota la vida. Va ser un daltabaix quan em va fer saber que ja no podré gaudir del silenci mai més“, confessa.

L’Iván viu des de fa vuit anys al carrer Pere IV, ben bé al rovell de l’ou d’on es concentren discoteques i bars de copes al barri del Poblenou, on s’acumulen les queixes del veïnat per la cridòria, la brutícia i les destrosses amb què s’amaneixen els saraus que s’allarguen fins a altes hores de la matinada durant quatre dies a la setmana als voltants dels locals d’oci. Farts de molèsties i mobilitzats per exigir solucions a l’Ajuntament i als cossos policials, els veïns han sortit al carrer aquest dissabte per ocupar un tram de Pere IV, que podria definir-se com la zona zero del que anomenen com el triangle golfo. Han plantat taules i fogons enmig d’una via freqüentada per gent amb ganes de gresca a la nit. Per un dia, han sigut els protagonistes de la festa i han respost als botellots amb un aperitiu obert a tothom.

L’Iván s’ha sumat al particular acte de protesta cuinant pels veïns en plena vorera. Explica que els metges associen el trastorn crònic que li han diagnosticat a l’oïda amb l’estrès, que pateix pel guirigall habitual a la nit que desperta el veïnat i dificulta agafar el son. “Hi ha dies que em llevo a les sis del matí per anar a treballar i els nois han estat davant de casa fent botellot amb impunitat. Fins i tot, s’aturen amb el cotxe, treuen els altaveus i es posen a fer festa”, es queixa.

El veí revela que ha patit atacs d’ansietat a causa de les dificultats per descansar. “Veus aquella finestra oberta? -assenyala l’Iván-. És la meva habitació, on dormo el diumenge, el dilluns i el dimarts. No puc dormir allà la resta de dies, perquè no puc aguantar el soroll. He adaptat una espècie d’habitació armari que és dins del pis per ficar-me a dormir de dimecres a dissabte“.

Trastorns de salut

“Hi ha gent que no pot dormir, persones que s’han de medicar… Tenim un problema de salut comunitària“, alerta l’Hèctor, un altre veí del Poblenou. Ell viu a prop de l’Ovella Negra, una de les sales de festa emblemàtiques del Poblenou. “Quan surten del local, es queden a sota del meu edifici. Allà orinen, defequen…”, enumera l’Hèctor, que és membre la plataforma SOS Triángulo Golfo, que aplega el malestar dels veïns amb una disbauxa que no és nova.

Pancartes contra els botellots a pisos del carrer Pere IV, al Poblenou / JR
Pancartes contra els botellots a pisos del carrer Pere IV, al Poblenou / JR

“És cert que sempre ha sigut una zona d’oci nocturn, però tothom en aquest entorn està d’acord que, després de la pandèmia, els botellots i el vandalisme s’hi han incrementat. Van tornar amb més intensitat que abans”, assegura l’Hèctor. A més del bullici i les deixalles disperses pels carrers, afegeix que també sovintegen les trencadisses de vidres en les nits de desgavell. “Abans del confinament, havíem arribat a un punt que va ser com les hemorroides, que les suportàvem en silenci. Ha sigut així fins que algú va dir prou i els veïns ens hi hem sumat”, apunta l’Iván.

Missatge a l’Ajuntament

El picnic amb què el veïnat ha demanat autorització per instal·lar-se enmig de Pere IV ha volgut adreçar un missatge sobretot a l’Ajuntament i les autoritats policials. “Fa uns mesos que s’estan prenent decisions i es nota més presència policial. Ajuda que els policies i els agents cívics hi siguin perquè el desgavell sigui més controlat. Hi ha bones intencions, però no són tan ràpides com voldríem“, observa l’Hèctor. Pensa que cal “més control policial i més sancions” per als grups que beguin al carrer. “La nostra finalitat és clara: volem que s’aturi el botellot”, postula.

Penso que la normativa és massa dèbil. Les multes pel botellot a Barcelona són massa baixes“, creu l’Iván, que reconeix que ara “va a dies” que la multitud que s’hi amuntega a la sortida de les sales d’oci els empipi fins ben entrada la nit. Comenta que ha arribat a exasperar-se esperant que la policia hi fes res: “T’esgotes trucant-la. Moltes vegades diuen que potser hi ha 200 persones aplegades al carrer. Com poden actuar així? A vegades venen i altres no ho fan. L’única forma és sortir al carrer, anar a buscar-los i demanar-los ajuda. Aleshores sí que tenen l’obligació d’atendre’ns”.

Més notícies
Façana del carrer Pallars de l'antiga fàbrica de Cacaolat al Poblenou / Jordi Play
La decrèpita fàbrica de Letona del Poblenou, a subhasta
Notícia: La decrèpita fàbrica de Letona del Poblenou, a subhasta
Comparteix
La disputa de dos fons d'inversió pels deutes contrets des de la bombolla acaba als tribunals
Mor la mestra Maria Antònia Canals, referent de la renovació pedagògica
Notícia: Mor la mestra Maria Antònia Canals, referent de la renovació pedagògica
Comparteix
La matemàtica barcelonina va introduir nous mètodes d'ensenyament a l'escola catalana
El Turó de la Rovira, un dels punts de Barcelona que rep fons de la taxa turística / Jordi Play
A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Notícia: A què destina Barcelona els 1,2 milions de la taxa turística
Comparteix
Projectes de recuperació de la memòria històrica, rutes literàries i visites guiades als barris, entre els projectes per descentralitzar el turisme
Una pancarta que reivindica unes noves instal·lacions a l'entrada del CAP Gòtic / Sindicatura de Greuges de Barcelona
Alerta del Síndic pel mal estat de l’ambulatori del Gòtic
Notícia: Alerta del Síndic pel mal estat de l’ambulatori del Gòtic
Comparteix
La Sindicatura de Greuges adverteix de la manca d'espai i de les filtracions d'aigües residuals al centre de salut

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau es Gran a abril 30, 2022 | 18:21
    Colau es Gran abril 30, 2022 | 18:21
    Colau us estima!!
  2. Icona del comentari de: Ricard a abril 30, 2022 | 19:22
    Ricard abril 30, 2022 | 19:22
    Catalunya és el paradís dels incívics gràcies a tots els batlles de la ciutat, tots. No és nou.
  3. Icona del comentari de: Az a abril 30, 2022 | 20:02
    Az abril 30, 2022 | 20:02
    Res nou. Aquella es zona de festa des de fa vint anys y els problemes aniran a mes ara que es vol fer desenvolupament urbanisitc.
  4. Icona del comentari de: Az a abril 30, 2022 | 20:03
    Az abril 30, 2022 | 20:03
    Res nou. Aquella es zona de festa des de fa vint anys i els problemes aniran a mes ara que es vol fer desenvolupament urbanisitc.
  5. Icona del comentari de: fat boy a abril 30, 2022 | 23:14
    fat boy abril 30, 2022 | 23:14
    Hi ha una solucio molt facil, es tracta de llençar des del balco una bossa de plastic plena de Zotal i que rebenti al tocar terra, un desinfectant per corts de bestiar de tota la vida que fa una pudor horrorosa i que es absolutament inocu i a mes val dos rals. De res i bona sort.
    • Icona del comentari de: Elvira a maig 01, 2022 | 13:43
      Elvira maig 01, 2022 | 13:43
      Bona pensada! El dislike és per error. No el puc esborrar!
  6. Icona del comentari de: Vilatà. a maig 01, 2022 | 09:17
    Vilatà. maig 01, 2022 | 09:17
    Què digueu?. Si a Barcelona s'hi viu tan i tan be..... Apa!
  7. Icona del comentari de: Ricard a maig 01, 2022 | 10:47
    Ricard maig 01, 2022 | 10:47
    El metro obert tota la nit afavoreix la disbauxa, i va a càrrec de tothom, tret dels que l'usen (es colen), que mai no paguen res de despesa pública. Paradoxa Colau.
  8. Icona del comentari de: Miquel a maig 01, 2022 | 15:53
    Miquel maig 01, 2022 | 15:53
    Ho signo. De dijous a dissabte a casa no es pot dormir. Tenim una discoteca a prop, i quan els clients en surten fan xivarri a fora, sota de casa. Tb hi ha botellots, dels q no van a la discoteca. És insuportable. Els veïns ens n'hem queixat al regidor del barri, sense cap resultat. N'estem més q tips.
  9. Icona del comentari de: FrauColau a maig 01, 2022 | 17:14
    FrauColau maig 01, 2022 | 17:14
    Superilla is comming...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa