Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El síndic veu “falta de respecte” en les crítiques a espais de botellots

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, s’ha defensat de les crítiques dins del govern municipal i entre l’oposició que ha generat la idea que va suggerir la setmana passada perquè s’habilitin espais a la ciutat on permetre el botellot. El defensor del poble barceloní ha assegurat aquest dilluns que troba “falta de respecte” en alguns comentaris que han refusat la proposta. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, la va descartar de seguida qualificant-la d’“ocurrència”.

Bondia s’ha reafirmat en la mesura que va plantejar i, a més, ha demanat als polítics que l’han criticat que no desacreditin la Sindicatura de Greuges de Barcelona. “No ens penedim de res del que hem dit, hem dit que hauríem de fomentar una conveniència entre el dret a l’oci i el dret al descans i hem proposat moltes alternatives”, ha adduït. El síndic ha recalcat que mai no han dit que fomentessin els botellons, sinó que han fet propostes per poder gestionar-los, sobretot tenint en compte la convivència veïnal, segons ell.

“La idea era eradicar i prendre mesures preventives per evitar els riscos perquè entenem que és un risc consumir alcohol de manera desmesurada i per això proposàvem que hi hagués institucions dins d’aquests espais que poguessin advertir dels riscos, fer pedagogia“, ha emfatitzat. Bondia ha destacat que després de conèixer la proposta, el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va assegurar que encara que encara no l’havia llegida creia que cal anar per aquest camí.

Denúncies a la policia

Per una altra banda, Bondia reclama que l’Ajuntament adquireixi més càmeres per incorporar-les als uniformes de la Guàrdia Urbana, perquè registrin “les actuacions més controvertides i que puguin servir de prova”, assenyala la Sindicatura. El consistori va acordar comprar 150 càmeres unipersonals el 2021, una xifra que el síndic troba que fa curt, segons assenyala el balanç d’actuacions de l’organisme durant l’any passat, presentat aquest dilluns.

Tot i que aclareix que aprova la incorporació dels artilugis, la Sindicatura considera que “disposar únicament de 150 dispositius pot resultar insuficient si tenim en compte que la plantilla actual de la Guàrdia Urbana està formada per més de 3.000” agents que “en podrien fer ús”, ressalta l’informe de la institució. L’organisme fonamenta la reclamació advertint que ha rebut “moltes queixes” al llarg dels últims anys que qüestionen actuacions policials però, alhora, afirma que ensopega amb “moltes dificultats per conèixer quines són les circumstàncies que envolten els fets denunciats”.

“Davant la manca d’elements probatoris, aquestes situacions acostumen a concloure amb el pronuciament municipal que no es pot provar el tracte denunciat”, indica el dictamen de la Sindicatura. L’organisme ja s’havia mostrat partidari en anys anteriors que la indumentària de la Guàrdia Urbana es dotés de càmeres unipersonals per gravar intervencions i recórrer-hi als vídeos per comprovar la veracitat d’eventuals denúncies.

Més notícies
Teulada d'amiant a l'interior d'una illa de cases del carrer Pi i Margall, que serà un futur supermercat / Jordi Play

El Síndic de Barcelona estira les orelles a Colau per inacció amb l’amiant

Notícia: El Síndic de Barcelona estira les orelles a Colau per inacció amb l’amiant
Comparteix
Retreu que no s’hagi elaborat encara el cens sobre el material tòxic promès el 2017 i obrirà una investigació
Notícia: El Síndic de Barcelona estira les orelles a Colau per inacció amb l’amiant - Mobile
Brutal agressió sexual a una noia de 20 anys a la platja JORDI PLAY

Veritats i mentides sobre la proposta de botellots del síndic de greuges

Notícia: Veritats i mentides sobre la proposta de botellots del síndic de greuges
Comparteix
El defensor del poble barceloní planteja regularitzar el consum d'alcohol a l'espai públic
Notícia: Veritats i mentides sobre la proposta de botellots del síndic de greuges - Mobile
Bandera vermella a la platja del Bogatell / ACN

Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar

Notícia: Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar
Comparteix
L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal
Notícia: Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar - Mobile
Un centenar d'activistes s'han concentrat al carrer Roger de Flor 209, a l'Eixample, per aturar el desnonament d'una família vulnerable a finals de 2021 / ESM

Un “exèrcit” dels Mossos arracona activistes en un desnonament al Raval

Notícia: Un “exèrcit” dels Mossos arracona activistes en un desnonament al Raval
Comparteix
El Sindicat d'Habitatge del Raval denuncia el dispositiu policial per expulsar l'Anas i la seva família, en situació de vulnerabilitat
Notícia: Un “exèrcit” dels Mossos arracona activistes en un desnonament al Raval - Mobile

Nou comentari

Comparteix