Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar
  • CA

“Davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta”. Aquest és l’anunci que ha fet públic aquest dilluns el consistori. En aquesta línia, l’administració pública recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Així mateix, es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones, ha indicat l’Ajuntament.

Perill alt

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) hi ha perill alt a la zona de la costa barcelonina, pel mal estat de la mar i les fortes ratxes de vent, que aquest dilluns poden superar els 70 quilòmetres per hora. L’Observatori Fabra és bona prova d’això. En aquesta zona de la capital s’ha registrat a les 11.40 hores del matí la ratxa de vent més forta, de 65,5 km/h. Al Port, 63,7 km/h, al Raval, al centre de la ciutat, ha estat de 40,3 km/h i a la Zona Universitària de 41 km/h.

També s’esperen pluges, tot i que en cap cas seran grans xàfecs, tenint en compte les prediccions que fa el Meteocat. Al llarg d’aquest dilluns i dimarts plourà de forma persistent, tot i que amb algunes petites treves, com la que s’espera per aquest inici de setmana, entre les 13 h i les 15 h de la tarda. La borrasca Celia arrossegarà pols provinent de l’Àfrica, de manera que la pluja serà tèrbola.

Més notícies
Un home durant un dia de vent a Barcelona / Jordi Play
Alerta activada de perill alt al litoral de Barcelona per la borrasca Celia
Notícia: Alerta activada de perill alt al litoral de Barcelona per la borrasca Celia
Comparteix
Canvi de temps important de cara a l'inici de la setmana
Dia de pluja al centre de Barcelona / Jordi Play
Més pluja d’aquí pocs dies: la borrasca Cèlia a Barcelona
Notícia: Més pluja d’aquí pocs dies: la borrasca Cèlia a Barcelona
Comparteix
Comportarà pluja, fred, vent i mala mar a la capital a mitjans de la setmana vinent
Pluja i paraigües al centre de Barcelona / Jordi Play
Quan caldrà treure el paraigua en les pròximes hores
Notícia: Quan caldrà treure el paraigua en les pròximes hores
Comparteix
La inestabilitat i el cel ennuvolat continuarà dijous i divendres, tot i que no es preveuen ruixats forts
Pujada de temperatures notable aquesta setmana
Canvi radical de temperatura a Barcelona a partir de dimecres
Notícia: Canvi radical de temperatura a Barcelona a partir de dimecres
Comparteix
L'Associació Meteorològica de Barcelona Comando Tibidabo detecta un pic de calor aquest divendres. temperatura màxima s'enfilarà fins els 20 graus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa