Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quan caldrà treure el paraigua en les pròximes hores
  • CA

Caldrà estar atent al cel en les pròximes hores i tenir a mà els paraigües i els impermeables. Després del temps rúfol d’aquest dimarts i un clima un pèl més afable aquest dimecres, la inestablilitat podria tornar a fer acte de presència aquest dijous a Barcelona, sobretot durant la matinada i en les primeres hores del matí.

El pronòstic del Meteocat apunta que no hi haurà precipitacions aquest dimecres al vespre ni tampoc durant la nit. Sí que podria caure alguna gotellada a partir de la mitjanit. El plugim podria ser intermitent durant la matinada i fins a les 10.00 hores d’aquest dijous, incloent l’hora punta en què es concentra més trànsit per l’entrada als centres educatius i als llocs de feina. En tot cas, el Meteocat no augura cap ruixat fort, que podria ser “entre inapreciable i minso” al litoral, apunta. Els registres d’aigua acumulada a Barcelona podrien ser pràcticament irrellevants.

Igual que al llarg dels últims dies, el cel es mantindrà ennuvolat al llarg de tota la jornada i amb poques clarianes, que sí que s’han fet visibles aquest dimecres. El termòmetre fluctuarà entre els nou i els 11 graus durant la matinada i el matí i s’enfilaran fins als 14 graus en les hores centrals del dia.

Per divendres, la tònica serà la mateixa, si fa no fa. No es prevuen gaire canvis de temperatura en comparació amb els últims dies i els núvols seguiran cobrint el cel. Les precipitacions podrien tornar a partir de divendres al vespre i a la nit. Seguirien sense deixar grans quantitats d’aigua, tot i que el ruixat podria intensificar-se durant el vespre.

L’escassetat de pluges és la tònica a la ciutat en els últims mesos. L’Observatori Fabra, que evalua l’evolució meteorològica de Barcelona dia rere a dia, ha parlat d’un clima sec més propi de l’estiu en els primers dos mesos de 2022. La persistent sequera ha assolit nivells de rècord, adverteix l’Observatori, que custodia registres del temps de la ciutat des de 1914. “El període de 12 mesos entre març de 2021 i febrer de 2022 és ara el més sec de tota la sèrie climàtica des del 1914, amb tan sols 289.1 mm“, ha assenyalat la institució en el recent balanç dels temps a la ciutat durant el passat més de febrer.

Més notícies
L'Anna Bassols, malalta d'endometriosi diagnosticada fa tres anys CEDIDA: @jordiotix
Anna Bassols: “Si l’endometriosi la patissin els homes no seria invisible”
Notícia: Anna Bassols: “Si l’endometriosi la patissin els homes no seria invisible”
Comparteix
Diagnosticada d’endometriosi, impulsa el projecte Endofest per recaptar fons per a la investigació i crear xarxa entre les dones afectades per aquesta malaltia
Els Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu / Mossos
Dos lladres fugen pel terrat i els enxampa la policia
Notícia: Dos lladres fugen pel terrat i els enxampa la policia
Comparteix
Havien comès un robatori amb força en un pis de Sarrià i un testimoni va alertar els Mossos
Elisa Llurba, directora de Ginecologia i Obstetrícia del Sant Pau / Jordi Borràs
Elisa Llurba: “Cap dona ha de parir a casa per por a violència obstètrica”
Entrevista: Elisa Llurba: “Cap dona ha de parir a casa per por a violència obstètrica”
Comparteix
ENTREVISTA | La directora de ginecologia de Sant Pau analitza el biaix masclista en l’atenció actual als parts a Catalunya
Manifestació contra la violència masclista a Gràcia / ACN
Més denúncies per violència de gènere a Barcelona que abans de la Covid
Notícia: Més denúncies per violència de gènere a Barcelona que abans de la Covid
Comparteix
Les desinacions d'advocats del torn d'ofici per a víctimes d'agressions a mans d'homes augmenten un 38% i superen les xifres prèvies a la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa