Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un dragon khan: així han estat les temperatures a Barcelona durant el febrer
  • CA

“El febrer del 2022 és, amb tota probabilitat, el mes hivernal que ha adoptat una ideologia més pro-primaveral”. Així ho assegura l’Observatori Fabra de Barcelona en el resum mensual dels registres meteorològics que fa la institució. “Hi ha hagut algunes jornades del mes amb temperatures suaus i ha tallat l’aixeta de la pluja tot exhibint un arsenal més propi de l’estiu. El resultat és una intrusió primaveral de caràcter autoritari en territori hivernal que deixa un mes de febrer amb anomalia tèrmica +2.4°C”, diu l’Observatori.

Per què no ha plogut aquest mes com caldria per revertir la sequera que arrossega Barcelona, i en general, Catalunya? L’Observatori explica que la pressió atmosfèrica, sempre situada en nivells elevats entre 1020 i 1030 hPa, “garanteix l’estabilitat durant gairebé tot el mes i evita l’arribada de precipitació abundant”. De fet, el dia que més ha plogut és el 12, i tan sols acumula 0.7 mm, per 1.9 mm en el total del febrer. Amb aquest pobre registre pluviomètric “no és estrany que l’Observatori Fabra torni a assolir un trist rècord: el període de 12 mesos entre març de 2021 i febrer de 2022 és ara el més sec de tota la sèrie climàtica des del 1914 amb tan sols 289.1 mm“, explica l’Observatori,.

Pel que fa a les màximes i mínimes, el febrer també ha estat un Dragon Khan: tres jornades de la segona quinzena freguen o excedeixen els 20 °C. Entre elles el dia 18 que assoleix la temperatura màxima mensual de 21.5°C. Es tracta del 5è valor de temperatura màxima assolida en un mes de febrer de tota la sèrie climàtica de l’Observatori. Només dos dies després de la màxima, el 20 es registra la temperatura mínima mensual amb 4,3°C.

Sigui com sigui, el que indiquen aquests registres és que l’hivern té pressa per marxar i que la primavera ja és aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa