Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Temperatura de rècord i més pròpia de l’estiu durant el gener a Barcelona
  • CA

Barcelona va registrar el gener passat la temperatura més càlida mai documentada des de 1914 durant el primer mes de l’any a la capital. Va ocórrer l’1 de gener, quan el termòmetre va enfilar-se a 22,1 graus a les 14.40 hores. L’anormalitat no va ser un miratge d’un sol dia, atès que la mitjana mensual va fluctuar 1,4 graus per sobre de l’habitual a la ciutat al llarg de tot el gener.

El rècord inèdit en més d’un segle és equiparable a una màxima “mes pròpia de l’estiu” que de les primeres setmanes de l’hivern, adverteix l’Observatori Fabra, que registra dia a dia l’evolució meteorològica a Barcelona des de fa 108 anys. La primera jornada de 2022 no va ser gens freda; durant la matinada de Cap d’Any van arribar a anotar-se uns “increïbles” 18 graus, defineix el resum mensual de la secció meteorològica de l’Observatori Fabra.

La temperatura atípica assolida la tarda de l’1 de gener es col·loca, a més, com la tercera més alta en període hivernal de la sèrie històrica de l’Observatori Fabra. Abans només s’havien documentat altres dos cops en què s’havien ultrapassat els 22 graus. Es va documentar el 3 de febrer de 2020 i el 22 de febrer de 2019, dates “molt recents”, recalquen els meteoròlegs de l’observatori enclavat a prop del cim del Tibidabo. Els nivells més elevats de temperatura a Barcelona en més de 100 anys es concentren amb freqüència els últims 20 o 30, un escalfament preocupant que fa intuir els efectes del canvi climàtic.

A banda de la marca extraordinàriament elevada del primer dia de l’any, el termòmetre va tornar a escalar fins a pics desacostumats al llarg de gener. Va passar de nou el dia 4, quan el mercuri va superar els 21 graus.

Tot i normalitzar-se gràcies als ruixats al voltant del dia de Reis, la temperatura va tornar a tendir a disparar-se en un mes excepcionalment sec. De fet, no va tornar a ploure en tot el gener des del dia 11, una prova que reconfirma la “sequera aguda” que Barcelona “arrossega de molts mesos abans”, recorda l’Observatori. El termòmetre va caure fins a la mínima absoluta del mes el 22 de gener, al baixar a 1,4 graus, però la dada queda eclipsada per una nova febrada amb què es va tancar gener, fregant els 20 graus el dia 30.

Més notícies
Un agent practicant una detenció / Mossos
Barcelona registra una mitjana de 25 robatoris amb violència al dia
Notícia: Barcelona registra una mitjana de 25 robatoris amb violència al dia
Comparteix
El 90% dels furts violents es produeixen al carrer | Mòbils, bosses de mà i rellotges, els objectes més sostrets pels lladres
Dos agents de la Policia Nacional al carrer / CNP
VÍDEO | Detinguts per pagar la cura de jihadistes a clíniques de Barcelona
Notícia: VÍDEO | Detinguts per pagar la cura de jihadistes a clíniques de Barcelona
Comparteix
Acusen dos homes i una dona d'encarregar-se de finançar l'evacuació de combatents d'Estat Islàmic ferits a Líbia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa