Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona registra una mitjana de 25 robatoris amb violència al dia
  • CA

Cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat, això és, 178 a la setmana i un total de 10.957 en un any. Són les xifres corresponents a l’any 2021 facilitades per la Guàrdia Urbana, i que representen una disminució del 28,4% d’aquest tipus delictiu respecte al 2019, l’any de la prepandèmia, però són un 13% més que el 2020.

D’aquesta activitat delictiva denunciada se’n van derivar 1.917 detencions relacionades amb robatoris violents., En total, 1.440 persones detingudes pels Mossos o la Guàrdia Urbana, un 86% de les quals van ser arrestades in fraganti. Segons informen els cossos policials, aquest alt percentatge de detencions en el moment de cometre el delicte és fruit dels “dispositius i patrullatges planificats per policies uniformats i de paisà i la col·laboració ciutadana ha estat clau en aquests resultats”.

Els objectes més sostrets en els robatoris amb violència d’aquest 2021 han estat els mòbils (46%), les bosses de mà (21%) i els rellotges (7%). I si ens fixem en el perfíl de les víctimes, els cossos policials desgranen que un 9% són menors d’edat i un 6% majors de 65 anys, i del total de casos registrats, un 2% de les víctimes va requerir assistència mèdica.

Una parella d'agents de la Guàrdia Urbana, patrullant a la Rambla / GUB
Una parella d’agents de la Guàrdia Urbana, patrullant a la Rambla / GUB

Una altra dada molt rellevant és la multireincidència dels lladres. El 2021 se n’han detingut 213 un total de 997 cops, la qual cosa ha permès resoldre 1.441 fets. I encara més: cinc dels lladres multireincidents han estat detinguts 111 vegades en el darrer any, i entre tots acumulen 265 antecedents per detencions. La policia ha destacat un perfil per mostrar el problema legal que existeix per combatre aquest tipus de delinqüència: hi ha un lladre amb 35 antecedents policials que ha estat detingut 28 cops aquest 2021. I un altre home ha estat detingut 22 vegades, acumulant 51 antecedents. El tercer lloc al podi és per a un home amb 20 detencions i 70 antecedents.

Les restriccions de moblitat de la pandèmia han fet que la majoria de víctimes de robatoris violents siguin persones que viuen, transiten o treballen a la ciutat. I és que només un 7% de les víctimes d’aquests robatoris el 2021 eren turistes, enfront del 29% de l’any 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa