Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Detinguts per pagar la cura de jihadistes a clíniques de Barcelona
  • CA

Agents de la Comissaria General d’Informació del Cos Nacional de Policia ha detingut tres persones a Barcelona, Girona i Badalona que finançaven i donaven suport logístic a combatents de l’ISIS. Els arrestats -dos homes libis i una dona marroquina- estan acusats d’un presumpte delicte de finançament del terrorisme. De fet, els han decomissat fins a 20.000 euros en efectiu en la intervenció policial, segons informen fonts del mateix cos. Els Mossos d’Esquadra n’estaven al corrent de la investigació. L’operació està coordinada pel Jutjat central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional.

Segons ha explicat la Policia Nacional, els primers jihadistes evacuats de Líbia per tractar-se a Barcelona i altres ciutats de l’Estat espanyol van arribar a 2019. Un cop restablerts de les seves lesions, tornaven a desplaçar-se a combatre amb els islamistes radicals a Líbia, ingovernable els últims anys i dividida per les lluites entre milícies que han partit la nació. La Policia espanyola ha assegurat que li consta que alguns dels jihadistes atesos a clíniques a l’Estat van acabar immolant-se al tornar al país del nord d’Àfrica. De fet, la cèl·lula hauria abonat la cura de combatents vinculats al grup terrorista Estat Islàmic que eren traslladats ferits des de Líbia a conegudes clíniques privades d’arreu de l’Estat, algunes d’elles situades a la capital catalana, ha informat La Vanguardia.

La detecció de l’arribada dels milicians de l’Estat Islàmic va posar en alerta a la Policia Nacional. Va ser l’origen d’una investigació que va ramificar-se fins a localitzar els presumptes finançadors dels viatges des de Líbia per evacuar presumptes terroristes ferits. Per dissimular les transferències i el moviment de diners, els detinguts feien ús de l’anomenada hawala, un mètode de lliurament en mà de diners en efectiu entre persones de confiança sense necessitat d’efectuar operacions bancàries.

Els agents han efectuat escorcolls a tres domicilis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs i un establiment de Badalona durant l’operació per desmantellar la cèl·lula de finançament jihadista. També es van produir registres a Lleida i València. La policia va incautar material informàtic. A falta de fer més comprovacions, els investigadors han descartat que els detinguts estiguessin preparant presumptes accions terroristes a Catalunya.

En tot cas, els policies van intervenir tres matxets, 70 cartutxos i, a més, els agents van descobrir que els sospitosos havien comprat un fusell d’assalt al mercat negre. Les detencions es van precipitar al detectar-se que un dels sospitosos tenien accés a camions de mercaderies que podien ser emprats per atemptar.

Més notícies
L'entrada del Centre Mèdic Quirónsalud Aribau / Quirón
Denuncien que fan fora una dona d’una consulta mèdica per parlar en català
Notícia: Denuncien que fan fora una dona d’una consulta mèdica per parlar en català
Comparteix
Una metgessa va exigir a la filla d'una pacient que li parlés en castellà i ella s'hi va negar
Imatge d'arxiu d'una parada de l'L1 / TMB
On trobar els desfibril·ladors al metro en cas d’una aturada cardíaca
Notícia: On trobar els desfibril·ladors al metro en cas d’una aturada cardíaca
Comparteix
Els aparells de primers auxilis estan situat sempre als mateixos indrets a totes les estacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa