Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | L’espectacular vista de Mallorca des del capdamunt de Barcelona
  • CA

No hi ha gaires ocasions per contemplar l’illa de Mallorca sense sortir de Barcelona. Acostuma a passar uns 30 o uns 40 cops cada any i, a més d’unes condicions meteorològiques adequades, cal situar-se a una certa altura per ser testimoni d’un fenomen de totes totes espectacular. En aquest sentit, un punt des d’on és possible albirar de tant en tant la silueta de l’illa quan les circumstàncies són propícies és l’Observatori Fabra, al Tibidabo. A l’estació meteorològica, que vigila cada dia sense interrupció l’evolució del temps a Barcelona des de 1914, n’han tornat a ser-ne testimoni en els darrers dies, com han difós en un vídeo fascinant.

En les imatges, es veu la maniobra d’aterratge d’un avió que enfila la línia de costa de Barcelona per aproximar-se a les psites del Prat mentre, de fons, es veu amb claredat el perfil de Mallorca. La vista molt nítida de l’illa es va enregistrar a trenc d’alba de dissabte passat. “Albiraments d’aquesta qualitat no en tenim gaires a llarg de l’any”, explica Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra.

En una entrevista amb el TOT Barcelona l’estiu passat, Puertas va detallar quan es combinen les condicions imprescindibles perquè l’illa es pugui fitar des de la capital catalana. “Es veu més al final de la tardor, a l’hivern i al principi de la primavera”, va detallar Puertas en aquella conversa. “És la millor època pels albiraments, quan les condicions de visibilitat i de lluminositat adequades estan més afavorides. Es pot veure la resta de l’any, però amb menor freqüència”, va puntualitzar.

Puertas va afegir que és imprescindible mirar “des d’una certa altura” a Barcelona per atalaiar Mallorca, pràcticament imperceptible des del pla. “Al nivell de la ciutat, queda darrere de l’horitzó i, a mesura que anem pujant, podem veure un objecte que queda darrera de l’horitzó però que té una certa altura”, explica el membre de la secció meteorològica de l’Observatori Fabra, que es troba a uns 420 metres sobre el nivell del mar. “Ens permeten tenir visió directa de Mallorca quan les condicions de visibilitat i lluminositat són òptimes”, va comentar Puertas.

Més notícies
L'antropòleg Jose Mansilla durant l'entrevista a la superilla del Poblenou / Jordi Play
José Mansilla: “Les superilles són urbanisme per a les classes mitjanes”
Notícia: José Mansilla: “Les superilles són urbanisme per a les classes mitjanes”
Comparteix
ENTREVISTA | L'antropòleg sevillà parla sense embuts d'urbanisme, desigualtats i cinisme a Barcelona
Un dels busos operats per TMB a Nou Barris / TMB
Inspeccions i multes a TMB per infraccions laborals en el bus
Notícia: Inspeccions i multes a TMB per infraccions laborals en el bus
Comparteix
Diversos requeriments constaten incompliments en la contractació, el nombre de dies laborables, les vacances i les condicions dels conductors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa