Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més pluja d’aquí pocs dies: la borrasca Cèlia a Barcelona
  • CA

La sequera sembla que s’ha acabat a Catalunya, almenys de moment. La pluja d’aquest cap de setmana anirà seguida d’una breu treva i una nova tanda de precipitacions a Barcelona causa de l’arribada de la borrasca Cèlia.

Es tracta d’una pertorbació que es preveu molt potent. Com que és la tercera d’aquest curs 2021-22, després d’Aurore a l’octubre i Blas al novembre, li toca la C de la roda alfabètica prevista per a borrasques de gran afectació. És un sistema cremallera que alterna noms masculins i femenins. Així, els següents ja està decidit que s’anomenaran Diego, Evelyn, Fabio i Georgia. Si n’arribés a haver 21 de setembre a agost, l’últim es diria Willis i el penúltim, Vladimir. La roda de noms l’estableixen les quatre agències meteorològiques estatals del sud-oest d’Europa (la portuguesa IPMA, l’espanyola AEMET, la francesa Météo-France i la belga RMI) des de 2017, quan van independitzar-se de les denominacions que triava la Freie Universität de Berlin per a tot el continent.

L’arribada de Cèlia comportarà pluja, fred, vent i mala mar a Barcelona capital, en diferent grau d’intensitat. La previsió, a hores d’ara, és que les precipitacions arribin a mitjans de la setmana vinent a tot el litoral català i valencià, el que preocupa enormement als aficionats a les Falles. El temporal de mar està ja clar que serà molt fort, amb onades de fins a 5 metres, pel que possiblement caldrà tancar espigons i prendre mesures preventives similars a Barcelona. La temperatura baixarà considerablement per ser mitjans de març i propiciarà una sensació molt més hivernal que primaveral. El vent en canvi podria ser d’intensitat mitjana, menys fort que el d’altres borrasques viscudes.

Les grans borrasques són ciclons de baixes pressions, que a l’hemisferi nord giren en el sentit de les agulles del rellotge. Comporten ventades fortes que poden comportar danys materials i humans importants. La borrasca Cèlia entrarà a Catalunya des del sud-est i escombrarà el país en direcció nord-est, si les previsions no van errades, amb especial descàrrega a Girona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa