Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Poblenou demana “mesures urgents” per poder dormir al triangle ‘golfo’
  • CA

Les molèsties per soroll i per botellot fins a altes hores de la matinada als voltants de locals d’oci fan anar de corcoll el Poblenou. Si un grup d’afectats va ocupar un tram del carrer Pere IV recentment per fer notar les incomoditats que no els deixen descansar bé de dimecres a diumenge, l’Associació de Veïns del Poblenou també ha alçat la veu per cridar l’atenció sobre el problema i reclamar que es prenguin “mesures urgents” en l’anomenat triangle golfo.

“Cal que es prenguin mesures urgents i efectives que permetin millorar de forma immediata la situació”, ha expressat l’entitat veïnal aquest dimarts en un comunicat, en què adverteix que l’oci nocturn a carrers del barri es troba “descontrolat”. “La situació ve de lluny però darrerament ha esdevingut insostenible”, evalua el col·lectiu, que es declara preocupat per “la greu situació que s’està produint de forma permanent” a l’entorn de les discoteques i els locals d’oci. Alerta que “afecten de forma greu el benestar dels veïns i veïnes” per “molèsties de soroll, de brutícia i de convivència”, que jutja intolerables.

L’Associació de Veïns del Poblenou reclama fer compatible que es “permeti a la gent jove expressar-se i viure plenament” i que, alhora, “es pugui dormir” a la zona. En el recent acte de protesta a Pere IV, alguns veïns confessaven al TOT Barcelona que pateixen seqüeles a causa de l’ansietat i les dificultats per conciliar el son pel soroll al carrer en les nits de disbauxa.

Garantir el descans

L’entitat veïnal exigeix que “les administracions prenguin totes les mesures necessàries per revertir aquesta situació”. El col·lectiu insta a garantir “el dret al descans dels veïns i veïnes del Poblenou, de forma especial a l’entorn de Pere IV, però també a altres zones del barri on les molèsties de soroll també són evidents”, expressa el comunicat.

A banda de les polítiques immediates que demana, l’Associació de Veïns del Poblenou defensa que “també cal prendre mesures més a mig i llarg termini” per assegurar el descans i la convivència als llocs del barri perjudicats per l’oci desaforat. En aquest sentit, advoca perquè les administracions s’obrin a escoltar les peticions del veïnat per fer front al malestar.

Instal·lació de sonòmetres

ERC ha reclamat que s’instal·lin sonòmetres a la zona per mesurar el soroll que perjudica el veïnat. La intenció és disposar de dades objectives per valorar incloure l’entorn on es concentren les discoteques i els bars musicals en les Zones Acústiques de Règim Especial, per intentar preservar el descans del veïnat.

Els republicans van dur la proposició a l’últim plenari del districte de Sant Martí. La resolució es va aprovar per unanimitat.

ERC planteja que els aparells de so romanguin a la zona durant el temps que es consideri necessari, “per poder mesurar el nivell de soroll que pateixen a les nits els veïns i veïnes del barri amb afectació al seu descans i a la seva salut”, indica la proposta ratificada. El partit va afegir a la petició que l’estudi resultant de les sonometries que es practiquin sigui lliurat a les entitats de la zona.

Abans, el govern municipal va recollir el guant a Junts i es va comprometre a desenvolupar un pla de seguretat i de civisme al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. En tot cas, les incomoditats pel veïnat no són noves. El 2014 ja s’hi van destinar agents cívics a la zona per intentar pal·liar els contraefectes de l’acumulació de sales de festa i de bars musicals en aquesta zona del districte de Sant Martí.

Més notícies
Protesta veïnal pel soroll causat pels botellots a Barcelona ACN
Aquests són els 11 llocs més sorollosos de Barcelona
Notícia: Aquests són els 11 llocs més sorollosos de Barcelona
Comparteix
Més de 210.000 veïns pateixen una molèstia intensa derivada del soroll, segons dades municipals
Protesta veïnal que demana reduir el soroll al districte de Ciutat Vella / ACN
Dos radars acústics caçaran vehicles massa sorollosos a l’estiu
Notícia: Dos radars acústics caçaran vehicles massa sorollosos a l’estiu
Comparteix
210.000 persones pateixen "molèstia intensa", 60.000 "un trastorn greu de la son" per culpa del trànsit i 30 moren cada any per aquesta causa
Bici-bús de l'escola Tàber
La sostenibilitat guanya terreny en la mobilitat escolar de la zona alta
Notícia: La sostenibilitat guanya terreny en la mobilitat escolar de la zona alta
Comparteix
Escoles públiques i privades promouen línies d’autocar i de bicibús per pal·liar els embussos crònics
Voluntaris d'una investigació de la Universitat de Barcelona es preparen per recollir microplàstics per detectar la presència d'aquests elements contaminants a les platges de Barcelona / Universitat de Barcelona
Les platges de Barcelona són les que més microplàstics tenen de Catalunya
Notícia: Les platges de Barcelona són les que més microplàstics tenen de Catalunya
Comparteix
La de Sant Sebastià, la de la Nova Icària i la de Llevant, totes a la capital, són les més contaminades de totes, segons un estudi UB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa