Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol instal·lar sonòmetres al ‘Triangle golfo’ del Poblenou
  • CA

El carrer Pere IV, al barri del Poblenou, s’ha convertit en un infern per a molts veïns. S’hi concentren discoteques i bars de copes i s’acumulen les queixes del veïnat pels crits, el soroll i la brutícia que s’acumula de resultes de les festes fins a altes hores de la matinada. i Tot això, de dimecres a dissabte sense descans. La situació, insostenible per al veïnat, ha acabat amb una protesta aquest dissabte, en què els veïns han sortit al carrer per ocupar un tram de Pere IV, que defineixen com la zona zero del triangle golfo.

Els veïns han reclamat al consistori mesures contundents per pal·liar els efectes de la festa que es munta cada nit al barri, amb botellots inclosos. En aquest context, ERC presentarà aquest dimecres al plenari de districte una proposta per instal·lar aparells per mesurar el soroll als carrers per tenir dades objectives sobre la situació i poder incloure la zona dins les Zones Acústiques de Règim Especial, tal i com ha pogut saber el TOT Barcelona. De fet, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat del febrer passat, també a proposta dels republicans, es va aprovar realitzar un estudi per tal d’ampliar les Zones Acústiques de Règim Especial (ZARE) de Barcelona.

Sonòmetres al Triangle golfo

La proposta d’ERC demana que “s’inclogui la zona anomenada “Triangle Golfo” del barri del Parc i la Llacuna en l’estudi que està realitzant l’Ajuntament de Barcelona per tal que pugui esdevenir una nova Zona Acústica de Règim Especial (ZARE) o figura anàloga”. Per demostrar-ho amb xifres, reclama que s’instal·lin sonòmetres a la zona del “Triangle Golfo”, durant el temps que es consideri necessari, “per poder mesurar el nivell de soroll que pateixen a les nits els veïns i veïnes del barri amb afectació al seu descans i a la seva salut”.

A més a més, per transparència, els republicans volen que l’informe resultant d’aquestes sonometries sigui facilitat a les entitats de la zona que així ho sol·licitin.

De fet, tot just fa uns dies que s’ha aprovat per unianimitat, a instàncies de JxCAT, que el govern municipal desenvolupi i posi en funcionament abans de l’estiu, un pla de seguretat i civisme al conjunt del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, per evitar i prevenir els episodis d’incivisme que el veïnat de la zona pateix a causa dels botellots al triangle golfo.

Sigui com sigui, els problemes de sorolls i incomoditats per als veïns a la zona del triangle golfo no són pas noves. La dècada passada ja hi havia moltes protestes veïnals, i a partir del 2014 es va decidir que hi hauria agents cívics a la zona per intentar apaivagar les molèsties fent campanyes informatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa