L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat una llista amb les “zones tensionades acústicament en horari nocturn“, una llista d’11 punts en què la incidència a la nit és especialment intensa. De fet, el consistori estima que més de 210.000 persones pateixen una molèstia intensa derivada del soroll, 60.000 pateixen “un trastorn greu de la son” per culpa del trànsit i 30 moren cada any a la ciutat. De fet, el consistori apunta que el soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la població, just per darrere de la qualitat de l’aire. De moment, la llista ha de ser aprovada pel plenari, i si prospera, s’analitzarà si se superen en almenys 3 decibels els límits permesos de soroll. Després, seran els districtes els que hauran d’elaborar plans de reducció de la contaminació acústica concrets per a cada punt de soroll.

Protesta de veïns de Ciutat Vella demanant que s'acabin els sorolls i reivindicant el dret al descans / ACN
Protesta de veïns de Ciutat Vella demanant que s’acabin els sorolls i reivindicant el dret al descans / ACN

Els punts negres del soroll a Barcelona

 1. Carrer d’Enric Granados
 2. Plaça de George Orwell
 3. Carrer de Joaquim Costa
 4. Carrer d’Almirall Churruca
 5. Rambla del Poblenou
 6. Carrer Rogent
 7. Carrer de l’Allada Vermell
 8. Carrer Nou de la Rambla
 9. Plaça d’Osca
 10. Triangle Lúdic
 11. Algunes places de la Vila de Gràcia
Zones Tensionades Acústicament en Horari Nocturn / Ajuntament de Barcelona
Zones Tensionades Acústicament en Horari Nocturn / Ajuntament de Barcelona

Què vol fer l’Ajuntament en aquestes zones? En funció de l’anàlisi, prevenir l’excés de soroll, mitigar-lo i protegir el veïnat. Entre les propostes concretes, hi ha fomentar els desplaçaments a peu, pacificar carrers o regular les activitats lúdiques al carrer. També es preveu fomentar els ajuts a la rehabilitació d’immobles. Els veïns podran acollir-se a subvencions, una partida per a la qual s’han previst 11 milions d’euros. De fet, les dades de l’enquesta de salut de Barcelona assenyalen que la meitat dels ciutadans creuen que al seu barri hi ha massa soroll i el 18 % asseguren que tenen molèsties nocturnes.  Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l’Eixample, els barris més sorollosos segons la percepció dels veïns i veïnes.

I amb l’estiu, arribarà una intensificació de les molèsties. Per aquesta raó l’Ajuntament ha preparat una campanya informativa per minimitzar el soroll, especialment a les zones amb més afluència de persones, com el Gòtic o diverses places de la Vila de Gràcia. Serà del 3 de juny al 25 de setembre, i comptarà amb una cinquantena d’informadors a tots els districtes, que s’encarregaran de conscienciar els ciutadans de la necessitat de contribuir a apaivagar el soroll a la via pública.

El triangle golfo, un gran maldecap

Els que coneixen molt bé què és viure amb soroll són els veïns que viuen a tocar del conegut triangle golfo. I és que el carrer Pere IV, al barri del Poblenou, s’ha convertit en un infern per a molts veïns. S’hi concentren discoteques i bars de copes i s’acumulen les queixes del veïnat pels crits, el soroll i la brutícia que s’acumula de resultes de les festes fins a altes hores de la matinada. El malestar és tal que la setmana passada, els veïns van sortir al carrer per ocupar un tram de Pere IV, la zona zero del triangle golfo. De fet, ERC ERC ha demanat que “s’inclogui el triangle golfo del barri del Parc i la Llacuna en l’estudi que està realitzant l’Ajuntament de Barcelona per tal que pugui esdevenir una nova Zona Acústica de Règim Especial (ZARE) o figura anàloga”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 07, 2022 | 15:19
  Ricard maig 07, 2022 | 15:19
  No ho entenc. Segons l'ajuntament el problema de soroll són els pèrfids conductors conduïnt criminalment cotxes per exemple per la Gran Via. I ara resulta que els llocs més sorollosos de són zones...de vianants. Renoi, aquí algú ens està prenent el pèl. Per cert algú ha estudiat fins a quina punt pagar, els que paguem impostos, per tenir obert el metro tota la santa nit afavoreix el soroll impune?
 2. Icona del comentari de: Irene a maig 08, 2022 | 00:33
  Irene maig 08, 2022 | 00:33
  Yo viví en Ciutat Vella, y el problema no son los vecinos, es el turismo de borrachera, los bares con terraza al pie del edificio y los pisos turísticos y de estudiantes extranjeros que se creen que todo es jauja y no tienen consideración por nadie, ni siquiera entre semana. Es horrible... E imposible vivir con tranquilidad en esas zonas.
  • Icona del comentari de: Ricard a maig 08, 2022 | 11:00
   Ricard maig 08, 2022 | 11:00
   O sigui el problema és la negligència municipal, que ve de molts anys. Però els impostos ens els continuen cobrant tots.
 3. Icona del comentari de: Ruse a maig 09, 2022 | 03:34
  Ruse maig 09, 2022 | 03:34
  El problema es los permisos que da el ayuntamiento. El sábado tuvimos música y ha altos decibelios ya que en mi casa con ventanas cerradas seguías hoyendo la música desde las 12 del mediodía hasta las 23h.y eso que tenían que acabar 21h. Lugar Can Carol y si no en la calle Farigola donde hay un solar del ayuntamiento. Semana si y semana también. Es insoportable. Invito ha la persona que da estos permisos que venga ha mi domicilio. Ya que la policía no puede hacer la prueba de los decibelios por qué solo el ayuntamiento tiene el aparato para hacer la sonometria. Invito ha que se persone la persona que hace esta medición. Muchas gracias
 4. Icona del comentari de: Ana Alabart a maig 10, 2022 | 21:42
  Ana Alabart maig 10, 2022 | 21:42
  Jo visc a l'Avinguda dels Quinze (abans Avda de Borbó), davant els Jardins de Can Xiringoi-Plaça Carmen Laforet, i sí, dia sí dia també fan BOTELLONS, HIP-HOP, BACHATA, FESTES I CANTS .... Ja tremolo per quan fa calor: obrim les finestres i és com si estessin dins de casa...Sense comtar amb els amos de gossos que els treuen a pixar i cagar💩 a qualsevol hora de matinada, i donem gràcies el dia-nit que no hi ha baralles de gos amb uns lladrucs que espanten i desvetllen❗ És lamentable, quasi preferiria que no haguessin marxat les Cotxeres❗
 5. Icona del comentari de: Maria a maig 12, 2022 | 02:46
  Maria maig 12, 2022 | 02:46
  Una verguenza que jueguen con la salud de los demas por la diversion de gente irresponsable que no respetan el descanso que es necesario y esencial.hay una ley del descanso! que se cumpla como dice!
 6. Icona del comentari de: Merce a maig 12, 2022 | 21:42
  Merce maig 12, 2022 | 21:42
  Vivin en la Gran Vía, quan nía Festes a Montjuich o concerts al Palau Sant Jordi, el nostre parking, es conveix en un orinari, patint olors I tenin q paga per la neteja, avera q pudem de? no res
 7. Icona del comentari de: Merce Gil a maig 12, 2022 | 21:42
  Merce Gil maig 12, 2022 | 21:42
  Vivin en la Gran Vía, quan nía Festes a Montjuich o concerts al Palau Sant Jordi, el nostre parking, es conveix en un orinari, patint olors I tenin q paga per la neteja, avera q pudem de? no res

Nou comentari

Comparteix