Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cauen tres lladres multireincidents després d’una estrebada al Raval
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van aconseguir detenir tres lladres multireincidents el passat cap de setmana a Barcelona. Entre els tres, sumen 51 antecedents delictius per fets similars de petita delinqüència. Els agents van enxampar els acusats mentre engalipaven dos turistes per robar-los d’una estrebada un rellotge al carrer de l’Hospital, al barri del Raval, a Ciutat Vella.

El valor de la peça s’estima en uns 150 euros. És un preu elevat, però força més assequible que el model Hublot de 800.000 euros que un altre viatger ha denunciat que li van treure aquesta setmana pels voltants de la plaça de Sant Jaume. Es tracta del rellotge sostret més car que es te constància que s’hagi robat fins ara a Barcelona. El cas continua obert.

En l’episodi dels tres lladres arrestats, els Mossos d’Esquadra expliquen que els agents van seguir-los el passat diumenge al matí al reconèixer un d’ells, delinqüent habitual a la zona. La policia explica que el buscaven per haver protagonitzat presumptament el robatori d’un rellotge de luxe tan sols dos dies abans.

Alertats per la seva presència, policies de paisà de la unitat de delinqüència urbana van fer seguiment a distància dels tres sospitosos. Un anava a peu, un altre en patinet i un tercer, en bicicleta, precisen els Mossos.

L’excusa d’una foto i el ‘Ronaldinho’

Poc després, els agents es van adonar que havien caçat dues víctimes propícies al carrer de l’Hospital. Eren dos turistes poc desconfiats. Amb l’enganyifa de voler fer-se una foto, els tres delinqüents van fer aturar les dues víctimes. Al caure en la trampa, els sospitosos van començar a posar en pràctica les maniobres de distracció habituals, inclosa la tàctica del Ronaldinho, els moviments invasius similars al que l’astre futbolístic feia sobre el terreny de joc per esquivar els contrincants.

Al final, l’episodi va acabar amb els delinqüents furtant el rellotge i intentant fugir del lloc. Els agents, atents a la jugada, van irrompre tot seguit per capturar els lladres in fraganti. Van aconseguir arrencar el rellotge als detinguts i tornar-lo de seguida a les víctimes.

Els Mossos precisen que un dels detinguts acumula 30 antecedents policials, un altre n’acredita 16 i un tercer, cinc. Tots tres han ingressat a presó.

Just aquesta setmana, la reforma del Codi Penal per endurir les penes contra la reincidència delictiva ha superat el primer escull al Congrés dels Diputats. Es preveu que la modificació per elevar els càstigs sigui debatut i aprovat abans d’agost.

Més notícies
Agents dels Mossos patrullen per Barcelona / Mossos
Roben un rellotge de 800.000 euros a un turista quan passejava pel Gòtic
Notícia: Roben un rellotge de 800.000 euros a un turista quan passejava pel Gòtic
Comparteix
Aquest és el robatori d'un rellotge més car que s'ha denunciat fins ara a Barcelona
Eloi Badia (BComú), en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Comparteix
Els populars reclamen el cessament del regidor per les revelacions sobre la presumpta crema insalubre de residus a Tersa
Mòbils presumptament sostrets i recuperats en un pis del districte de Sant Martí / CME
Un intent d’ocupació destapa un cau de mòbils robats a Barcelona
Notícia: Un intent d’ocupació destapa un cau de mòbils robats a Barcelona
Comparteix
La geolocalització d'alguns telèfons robats ha facilitat trobar-los i detenir un sospitós
La militant de la CUP Gina L., d'esquenes, durant el judici pels aldarulls post sentència / ACN
Una cupaire s’enfronta a ser expulsada pels aldarulls post sentència
Notícia: Una cupaire s’enfronta a ser expulsada pels aldarulls post sentència
Comparteix
La Fiscalia demana també que la militant, que té nacionalitat britànica, sigui condemnada a dos anys de presó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa