Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una cupaire s’enfronta a ser expulsada pels aldarulls post sentència
  • CA

La militant de la CUP Gina L. s’enfronta a una petició de dos anys de presó que la Fiscalia sol·licita per haver muntat una barricada amb contenidors durant els aldarulls a Barcelona l’octubre de 2019, durant una de les jornades d’incidents després de la sentència de presó per als dirigents encausats pel Procés. A més, el Ministeri Públic demana que sigui expulsada de l’Estat espanyol, adduint que té nacionalitat britànica.

El judici contra la cupaire ha tingut lloc aquest dijous a l’Audiència de Barcelona. El fiscal demana que, en cas que se la condemni, se l’expulsi del país, se li prohibeixi l’entrada durant 8 anys i que estigui en un Centre d’Internament per Estrangers (CIE) mentre es tramita l’expulsió. L’advocat de la jove ha dit al tribunal que la petició no es podria efectuar perquè la seva clienta té “arrelament” a l’estat.

Ha viscut des dels 6 anys a la Comunitat Valenciana, va estudiar la carrera a Castelló i actualment treballa a la Generalitat de Catalunya”, ha argumentat el lletrat. Aquest ha puntualitzat que, segons el Codi Penal, l’article que ha utilitzat la fiscalia per demanar l’expulsió no és d’aplicació si es demostra que la persona té arrelament a l’estat.

Dos Mossos la identifiquen

Per altra banda, la defensa de l’acusada ha argumentat que no hi ha cap prova que incrimini la jove. En canvi, dos agents dels Mossos d’Esquadra l’han identificada en la vista, informa l’ACN.

La Fiscalia ha basat la seva acusació en un informe dels Mossos d’Esquadra que aquell dia eren a la concentració que es va fer davant del Departament d’Interior. Dos agents del cos han declarat en el judici que l’activista portava una peça de roba per tapar-se la cara però que la van identificar perquè se li veien els ulls i el serrell.

El judici contra Gina L ha durat poc menys de 25 minuts. Només s’han realitzat dos interrogatoris: als dos agents de Mossos d’Esquadra que la van reconèixer als aldarulls de la mobilització del 16 d’octubre contra la sentència del procés davant del Departament d’Interior.

“La manifestació era molt nombrosa, de més de 20.000 persones, i quan van arribar a Interior es van dispersar a les interseccions dels carrers per fer barricades”, ha relatat la mossa d’esquadra que va veure els fets. Va ser aquesta mateixa agent la que va reconèixer a Gina L. a la mobilització. “La vaig reconèixer perquè l’havíem identificat feia uns mesos a la vaga general del febrer de 2019”, ha puntualitzat la mossa d’esquadra.

L’advocat defensor li ha preguntat com la va poder reconèixer si segons els informes policials es tapava la cara amb una peça de roba. “Perquè se li veia la franja dels ulls, el front i el serrell”, ha respost.

Detinguda a posteriori

L’altre mosso que ha declarat ha afegit que la va veure moure un contenidor cap a la calçada amb la intenció de fer-hi una barricada. Aquest mateix agent ha explicat que no se la va poder detenir perquè hi havia molts encaputxats a la mobilització.

Cap dels policies la va detenir en aquell moment. El que van fer va ser, un cop acabada la mobilització, fer un informe conforme l’havien vist i li atribuïen l’arrossegament dels contenidors.

Finalment, l’advocat defensor ha preguntat al segon agent perquè no va fer fotos del que estava passant. “No era la situació ideal per fer fotos”, ha contestat.

L’acusada no declara

Després del relat dels Mossos d’Esquadra, l’acusada s’ha acollit al dret a no declarar i ha estat el torn de les conclusions. Per la fiscalia, els fets han quedat acreditats i ha demanat una pena de presó de dos anys per un delicte de desordres públics. Per la defensa, la manca de fotografies i de material gràfic incriminatori fan que l’acusació sigui insuficient. “Molta gent pot presentar els mateixos trets físics”, ha argumentat.

No obstant, la presó no és l’única amenaça que recau sobre Gina L. L’acusada té nacionalitat britànica i, en base a això, la fiscalia

Més notícies
Eloi Badia (BComú), en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Notícia: El PP exigeix la dimissió de Badia pel cas de la incineradora del Besòs
Comparteix
Els populars reclamen el cessament del regidor per les revelacions sobre la presumpta crema insalubre de residus a Tersa
Seu de l'Institut Municipal d'Hisenda de Barcelona / Vicente Zambrano
Clatellada a l’Ajuntament de Barcelona per vulnerar el dret de vaga el 8-M
Notícia: Clatellada a l’Ajuntament de Barcelona per vulnerar el dret de vaga el 8-M
Comparteix
Una jutgessa dona la raó a la Intersindical i revoca un decret amb què es va obligar treballadors a ocupar serveis mínims el dia de la vaga feminista de 2021
Imatge d'arxiu d'una intervenció policial | ACN
ERC, Junts i la CUP demanen la compareixença de Marlaska pel policia infiltrat
Notícia: ERC, Junts i la CUP demanen la compareixença de Marlaska pel policia infiltrat
Comparteix
Els grups han registrat una sol·licitud formal per reclamar explicacions al govern espanyol
Una de les terrasses ampliades en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Noves crítiques per la possible retallada dels horaris de les terrasses
Notícia: Noves crítiques per la possible retallada dels horaris de les terrasses
Comparteix
Patronals i comerciants s'han sumat a les reclamacions que ja van fer arribar al govern municipal els restauradors

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 09, 2022 | 18:41
    Ricard juny 09, 2022 | 18:41
    Jo cada dia em sembla veure més excepcions només per a catalans, és clar. Per què ho entengui, a partir d'ara tothom que bellugui contenidors com a protesta va a la presó? De veres? Tothom eh? O només catalans?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa