Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves crítiques per la possible retallada dels horaris de les terrasses
  • CA

La possible limitació de l’horari de les terrasses a Barcelona no deixa de sumar detractors. Patronals i comerciants s’han sumat aquest dijous a les reclamacions que ja va fer arribar a l’executiu encapçalat per Ada Colau el Gremi de Restauració de Barcelona per evitar retallades i blindar l’horari dels establiments.

El comunicat fet públic aquest dijous -signat per Foment del Treball, PIMEComerç, Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Comertia i el Gremi d’Hotels de Barcelona- és un avís per a navegants sobre les conseqüències que podria tenir tirar endavant amb una limitació dels horaris de les terrasses a Barcelona. Aquest front comú emplaça el consistori a respectar l’acord pactat amb totes les forces polítiques el 2018 i recorda que la capital catalana ja és una de les ciutats de l’estat espanyol que té un horari “més curt”.

Les patronals i els comerciants també demanen al govern municipal que mantingui les ampliacions extraordinàries de les terrasses en calçada i vorera que es van autoritzar amb motiu de la pandèmia del coronavirus en considerar que permeten la “viabilitat” de molts negocis del sector. De fet, les agrupacions alerten que la denegació de llicències ja se situa per sobre del 75% del total de permisos concedits, fet que suposaria un “incompliment flagrant” per part del consistori.

Collboni nega cap limitació

Després de la polèmica suscitada, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha volgut sortir al pas per negar que el consistori s’estigui plantejant un canvi en l’horari d’obertura de la restauració i, en concret, de les terrasses. “Hem dit que en les àrees tensionades no es consolidaran les terrasses post-covid però en cap cas s’ha parlat d’horaris. Tothom pot estar molt tranquil perquè això no va d’horaris, va d’ús de l’espai públic“, ha indicat aquest dijous Collboni, que ha remarcat que s’està accelerant en la consolidació de les terrasses post-covid que compleixin amb els requisits per retirar les tanques New Jersey.

El líder del PSC a l’Ajuntament apunta que sestà treballant per acabar amb l’actual “sensació de desordre” que hi ha en alguns carrers amb les terrasses provisionals que es van autoritzar durant la pandèmia. “No és un procés ràpid perquè hem de legalitzar moltes terrasses i s’han de fer amb els models homologats”, ha explicat. Collboni assegura que està posant atenció en certs carrers que tenen més densitat de terrasses i on s’ha prohibit consolidar-ne més per l’impacte que hi ha sobre els veïns, però ha insistit que això no té res a veure amb els horaris i que aquesta possibilitat “no s’ha plantejat en cap moment”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa