Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC, Junts i la CUP demanen la compareixença de Marlaska pel policia infiltrat

Els grups de Junts, ERC i la CUP al Congrés dels Diputats han demanat la compareixença del ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, pel cas del policia infiltrat en moviments de l’esquerra independentista a Barcelona. Les formacions han registrat una sol·licitud formal per reclamar explicacions al govern espanyol sobre la informació publicada aquest dimarts per La Directa, que apunta que una agent del Cos Nacional de Policia (CNP) hauria participat durant dos anys en diversos col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Casal Popular Lina Òdena o la plataforma Resistim al Gòtic.

A banda d’aquesta petició a Marlaska perquè comparegui davant la comissió d’Interior, des de Junts han registrat al Senat una bateria de preguntes per saber si el govern espanyol dona validesa a la informació publicada sobre l’operació i perquè n’esclareixi els detalls. Concretament, la formació reclama conèixer des de quan ha existit la infiltració, quins eren els objectius i si hi ha o hi ha hagut altres agents infiltrats a moviments de l’esquerra independentista recentment.

Falsa identitat

La trajectòria d’aquest policia infiltrat arrencaria a finals del 2019, quan sota la identitat falsa de Marc Hernàndez Pon comença a participar en diferents protestes i concentracions organitzades per aquests col·lectius vinculats a l’esquerra independentista barcelonina. Abans d’això, l’agent havia creat una identitat digital a través de comptes a les xarxes socials. Durant aquests dos anys i fins al passat mes de maig, el membre del CNP ha estat present en diverses assemblees i manifestacions, sempre sota aquesta identitat falsa. Un dels últims actes públics en el qual va participar aquest agent de la policia espanyola va ser en la recent acció de presentació del col·lectiu Batec, que promou no pagar a Rodalies per denunciar el dèficit del servei.

Després de la publicació de la investigació periodística, Alerta Solidària va denunciar en un comunicat -juntament amb les organitzacions SEPC, Arran, COS, la CUP i Endavant- que aquest cas és un exemple més de l’operació d’estat contra “l’independentisme de base” i que en tot aquest procés s’han vulnerat els drets fonamentals dels membres dels diferents col·lectius afectats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 08, 2022 | 16:46
    Ricard juny 08, 2022 | 16:46
    El que cal fer són denúncies i no pas demanar compareixences. El problema és que no tenen m tribunals catalans, és a dir independents de la política institucionalitzada d'apartheid contra nosaltres.

Nou comentari

Comparteix