Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clatellada a l’Ajuntament de Barcelona per vulnerar el dret de vaga el 8-M

Un jutjat de primera instància de Barcelona ha estirat les orelles a l’Ajuntament per vulnerar el dret de vaga durant el 8-M de 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. El jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona ha donat la raó a un recurs que la secció de la Intersindical al consistori va presentar i ha revocat una resolució del departament de relacions amb el contribuent en què ordenava tres treballadores i un treballador de l’Institut Municipal d’Hisenda que cobrissin el servei d’atenció presencial i el de registre davant de la convocatòria de la vaga feminista. Es tracta d’una jornada a què, per altra banda, l’alcaldessa Ada Colau i regidors de diferents forces s’hi sumen.

La tria del personal que havia de ser al lloc de feina el 8-M es va dictar quatre dies abans de l’aturada. Com a part demandada, l’Ajuntament de Barcelona ha defensat que l’ordre interna va ser adequada i ha subratllat que el personal dessignat per ocupar els serveis mínims a Hisenda ho van acceptar. A més, ha considerat que la Intersindical estava mancat de legitimitat per recórrer contra una resolució a què els empleats implicats no es van oposar.

Desmunta els arguments del consistori

La jutgessa, però, desmunta els arguments amb què el consistori ha tractat de defensar-se. conclou que va infringir el dret de vaga tant del personal triat per donar cobertura als serveis mínims durant l’aturada com dels sindicants convocants, entre els que es trobava la Intersindical.

En aquest sentit, la magistrada destaca que l’Ajuntament no va consultar al personal escollit si pensava exercir el seu dret de vaga abans de nomenar-lo per decret per acudir al lloc de feina el 8-M. Recalca que el decret de serveis mínims d’Alcaldia exigia haver preguntat abans als treballadors pdr esbrinar si hi havia voluntaris per no deixar desatès el públic durant la jornada de protesta.

Una actuació “molt patronal”

La Intersindical ha celebrat la sentència contrària a l’Ajuntament de Barcelona, que té ara opció d’apel·lar presentant un recurs a la resolució, que no és ferma. El sindicat ha retret que una comandament de l’Institut Municipal d’Hisenda escollís “amb noms i cognoms” quatre empleats per cobrir el servei “i, per tant, que no podien fer vaga”. “Una manera molt patronal d’impedir l’exercici d’un dret fonamental”, ha recriminat.

La Intersindical ha parlat d’una conculcació “evident” d’un dret laboral bàsic. “No podien ni poden establir serveis mínims amb noms i cognoms“, ha subratllat l’organització, que ha expressat que la resolució “osa de manifest que un dels drets fonamentals dels treballadores i de les treballadores, com és el dret a vaga, no es pot vulnerara a la lleugera”. Alhora, la Intersindical ha considerat que és “molt greu que sigui una administració qui l’hagi vulnerat”.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC s’ha compromès a interpel·lar el govern municipal sobre la qüestió. La regidora republicana Elisenda Alamany ha avançat que preguntarà a l’executiu municipal per exigir explicacions.

Més notícies
Junta General de Grups d'Interès d'Agbar AGBAR

La Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, instrument de transparència i escolta activa

Notícia: La Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, instrument de transparència i escolta activa
Comparteix
S'ha posat el focus en els criteris mediambientals, socials i de governança com a eina d’informació i també de gestió
Notícia: La Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, instrument de transparència i escolta activa - Mobile
El creuer MSC Magnifica en imatge d'arxiu / Wikimedia/ChristianSchd

L’empresa MSC s’obre a limitar l’entrada dels seus creuers a Barcelona

Notícia: L’empresa MSC s’obre a limitar l’entrada dels seus creuers a Barcelona
Comparteix
La companyia "acatarà" les restriccions que s'imposin, però preveu augmentar la seva activitat a la ciutat
Notícia: L’empresa MSC s’obre a limitar l’entrada dels seus creuers a Barcelona - Mobile
Detall d'un parquímetre de zona blava ACN

On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana

Notícia: On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana
Comparteix
Algunes particularitats què has de saber sobre la zona blava d'estacionament a la ciutat
Notícia: On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana - Mobile
Comerços al carrer de Portaferrissa

Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços

Notícia: Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços
Comparteix
L'Ajuntament vol incentivar la renovació per evitar pintades i que els carrers es vegin més nets
Notícia: Barcelona pagarà fins a 2.000 euros per persianes transparents als comerços - Mobile

Nou comentari

Comparteix