Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’empresa MSC s’obre a limitar l’entrada dels seus creuers a Barcelona
  • CA

La croada particular de l’Ajuntament de Barcelona per limitar l’arribada de creuers a la ciutat ha generat una forta divisió d’opinions. Un dels últims actors en entrar en el debat ha estat l’empresa MSC, una de les grans multinacionals del sector. En una entrevista per a l’ACN, el director de la companyia a Espanya, Fernando Pacheco, s’ha mostrat obert a limitar l’entrada de vaixells a la capital catalana si així ho marca la nova normativa que es vol impulsar des del consistori barceloní.

“És important posar tota la informació sobre la taula per saber per on arriba la massificació, però a Barcelona acatarem la Llei que es disposi i que vagi en benefici de la societat”, assegura Pacheco, que es mostra obert a dialogar amb l’administració l’elaboració d’aquesta nova regulació. Malgrat la predisposició a limitar l’entrada de creuers, el director espanyol de MSC avisa que la intenció de la companyia és poder “créixer” a la capital catalana i recorda que han invertit 33 milions d’euros en la construcció d’una nova terminal portuària que entrarà en funcionament el 2024 i de la qual en tindran la concessió d’ús durant els pròxims trenta anys.

Prop de 100.000 passatgers

Des de MSC remarquen que no es plantegen en cap cas rescindir o renegociar aquesta concessió amb el Port de Barcelona i esperen poder recuperar durant aquest 2022 les xifres d’activitat prèvies a l’esclat de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, la previsió de la companyia és que enguany es pugui incrementar en un 25% el nombre de passatgers que van fer escala a la capital catalana el 2019, un creixement que implicaria l’arribada a la ciutat aquest any de prop de 100.000 creueristes.

Cal recordar que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona van pactar el passat 2 de juny la creació d’una taula de diàleg per regular l’entrada de creuers a la ciutat. L’objectiu d’aquest nou grup de treball -que comptarà previsiblement amb la participació del Port de Barcelona i del govern espanyol- és arribar a acords que permetin reduir l’impacte ambiental i la massificació turística derivada dels creuers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa