Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un intent d’ocupació destapa un cau de mòbils robats a Barcelona
  • CA

Un intent d’ocupació en un pis del districte de Sant Martí ha destapat a Barcelona un amagatall de mòbils robats. En l’escorcoll del domicili, els Mossos d’Esquadra han aconseguit recuperar 300 telèfons i altres dispositius electrònics presumptaments sostrets.

La recuperació es va fer la matinada de l’1 de juny en un bloc de pisos del districte de Sant Martí de Barcelona, a partir d’una actuació policial originada per l’avís d’un intent d’ocupació d’un pis del mateix immoble, informa l’ACN. El mateix dia, els Mossos van detenir un home de 47 anys per la seva presumpta relació amb els fets. L’arrestat té antecedents per fets relacionats amb la compra-venda d’objectes sostrets i està acusat d’un delicte de receptació.

Segons expliquen els Mossos en un comunicat, els agents van rebre un avís per adreçar-se a un suposat cas d’ocupacio d’immoble a Sant Martí. En arribar al lloc, però, les persones que volien accedir al pis ja havien fugit. Els mossos van trobar al replà de l’edifici una motxilla amb nombrosos paquets i aparells electrònics de procedència desconeguda.

Paquets precintats

En concret, van trobar 57 paquets precintats amb telèfons mòbils a l’interior, 68 mòbils més, 7 ordinadors portàtils, 13 tauletes i altres dispositius electrònics. En total, hi havia 296 telèfons mòbils. Una hora abans, els agents ja s’havien desplaçat a la mateixa ubicació després de rebre una trucada d’un home que va explicar que li havien robat diversos telèfons mòbils al vestidor d’unes instal·lacions esportives a Esparreguera.

La geolocalització dels terminals sostrets l’havien portat fins al punt des d’on estava trucant, al mateix districte. Els agents es van adreçar al lloc i van fer comprovacions, però no van localitzar cap dispositiu mòbil. Va ser en la segona actuació que van trobar el material intervingut.

Els mossos van iniciar una investigació per determinar la procedència dels objectes i comprovar si constaven com a denunciats. Els investigadors van poder identificar un home de 47 anys com la persona que va fugir del lloc la nit abans. L’home va ser detingut el mateix 1 de juny, al migdia. Segons expliquen els Mossos, té diversos antecedents relacionats amb la compra-venda d’objectes sostrets.

Com recuperar els telèfons

La investigació continua oberta i els agents estan fent gestions per retornar els aparells sostrets als seus propietaris, en cas que hagin presentat denúncia. De fet, els Mossos d’Esquadra fan una crida als ciutadans que hagin patit recentment un furt o robatori d’un telèfon mòbil perquè ho denunciïn i poder així per les gestions oportunes per retornar-los l’aparell.

L’operació s’emmarca en el Pla Tremall de lluita contra l’activitat delinqüencial multireincident a Barcelona. Els Mossos asseguren que la investigació dels fets permetrà obtenir més informació de dades d’interès policial sobre l’activitat dels delinqüents habituals que actuen a la capital catalana.

Més notícies
Estat en què ha quedat l'oficina de Sarrià on s'ha fet esclatar el caixer automàtic / Twitter
Fan esclatar un caixer automàtic a Sarrià i aconsegueixen fugir
Notícia: Fan esclatar un caixer automàtic a Sarrià i aconsegueixen fugir
Comparteix
Els Mossos investiguen el robatori, que s'ha produït una hora després d'un atac similar a Santa Coloma de Gramenet
Una imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana / GUB
Investiguen dues persones per insults xenòfobs a una botiguera
Notícia: Investiguen dues persones per insults xenòfobs a una botiguera
Comparteix
Una agent de la Guàrdia va ser testimoni dels fets, ocorreguts en un comerç de Sants-Montjuïc
Un mòbil trucant al telèfon d'emergències 112 / Flickr
Treballadores del 112 denuncien assetjament i l’empresa arxiva el cas
Notícia: Treballadores del 112 denuncien assetjament i l’empresa arxiva el cas
Comparteix
Asseguren que van patir tocaments i peticions sexuals, mentre l'adjudicatària del servei tanca el cas perquè diu no veure'n evidències
Les Tres Torres, el barri amb més participació, i la Marina del Prat Vermell, el que menys AJUNTAMENT DE BARCELONA
Barris de Barcelona amb més abstencionistes que votants
Notícia: Barris de Barcelona amb més abstencionistes que votants
Comparteix
En 8 dels 73 barris de Barcelona més de la meitat dels veïns amb dret de vot es van quedar a casa a les eleccions municipals del 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa