Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadores del 112 denuncien assetjament i l’empresa arxiva el cas
  • CA

Quatre treballadores del telèfon d’emergències 112 han denunciat presumptes episodis d’assetjament sexual comès per un superior al centre del servei de trucades d’urgència de la Generalitat a la Zona Franca. Diferents empleades coincideixen a assenyalar un coordinador pels suposats excessos, que s’haurien comès el 2019. L’empresa a qui el Govern català té adjudicat el contracte per gestionar el 112, Serveo, ha arxivat el cas i ha descartat sancionar l’acusat perquè conclou que els fets més greus han prescrit, segons ha informat el diari Ara.

Serveo -coneguda abans com Ferrovial Servicios- ha respost tres mesos després de rebre la denúncia, el març passat. Resol que els fets han d’arxivar-se perquè no troba prou evidències dels assetjaments. La companyia assegura que manquen proves objectivables que sustentin les acusacions contra el coordinador del servei i que la denúncia “ha prescrit en l’àmbit laboral, que és l’únic en el qual pot actuar l’empresa”, indica.

A banda de l’arxivament, l’empresa no ha obert cap expedient sancionador contra el responsable assenyalat per les denunciants. En canvi, si planteja canvis organitzatius per evitar que les denunciants i el coordinador coincideixin en la feina i que el superior rebi una formació de perspectiva de gènere “si fos possible”. Els presumptes assetjaments van ocórrer quan el contracte dels 112 era en mans d’un altre adjudicatari, Grupo Norte.

Tocaments i peticions de fotos

Una teleoperadora explica que van patir tocaments en una sala de les dependències del telèfon d’atenció de la Generalitat a Barcelona. Una altra comenta que el coordinador li va demanar que anés al lavabo i que es fes unes fotos per enviar-se-les. La mateixa empleada explica que les peticions de caràcter sexual li van crear ansietat i temia que, si no s’hi plegava, podia quedar-se sense feina.

Les denunciants expliquen que l’home acostumava a fixar-se en treballadores joves que feia poc que treballaven en les oficines del 112 a la Zona Franca. Després d’un primer contacte, les afectades asseguren que el superior procurava aïllar-les de la resta de la plantilla, les pressionava per mantenir fora de contacte fora de l’oficina i les assetjava per controlar-les.

Les denúncies per assetjament al 112 no són noves. Dues de les presumptes víctimes ja en van alertar l’empresa l’octubre de 2019. Asseguren que la companyia no va prendre cap mesura. Afegeixen que, quan va assabentar-se de les acusacions que havien presentat, el superior va pressionar-les encara més.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una persona amb un telèfon mòbil / Pixabay
Detingut per gravar una dona en un emprovador d’una botiga de roba
Notícia: Detingut per gravar una dona en un emprovador d’una botiga de roba
Comparteix
L'arrestat, de 20 anys, va enregistrar imatges de la dona amb un mòbil que la policia ha requisat
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu
Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per l’Ajuntament
Notícia: Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per l’Ajuntament
Comparteix
La víctima ocupava un pis propietat de l'Ajuntament de Barcelona
Daniel Vosseler, en un moment de l'entrevista on defensa els seus eixos de campanya/Quico Sallés
Vosseler: “Som l’alternativa a Colau i al triumvirat de comuns, PSC i ERC”
Notícia: Vosseler: “Som l’alternativa a Colau i al triumvirat de comuns, PSC i ERC”
Comparteix
ENTREVISTA | El 'número u' de Barcelona Ets Tu a les eleccions municipals del 2023, Daniel Vosseler, es reivindica com a candidat 'anticolau'
Un dels autobusos H16 elèctrics de TMB / Europa Press
TMB acomiada el conductor de bus accidentat que va donar positiu per droga
Notícia: TMB acomiada el conductor de bus accidentat que va donar positiu per droga
Comparteix
L'empresa municipal fa fora l'empleat, tot i que el sinistre amb 11 ferits en què es va veure involucrat el va provocar un motorista

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert a juny 04, 2022 | 15:53
    Albert juny 04, 2022 | 15:53
    Tres anys després denuncia? Ups

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa