Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB acomiada el conductor de bus accidentat que va donar positiu per droga
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha acomiadat el conductor de bus de la línia H16 que va donar positiu per consum de droga després d’un accident en què va topar amb una motocicleta al Paral·lel el maig passat i que va causar 11 ferits. El treballador va reconèixer que havia consumit haixix tres dies abans del sinistre, però no presentava cap símptoma de circular ebri en el moment del xoc. A més, es va responsabilitzar al motorista d’haver provocar l’accident. En tot cas, la direcció de l’empresa pública ha comunicat aquest matí la decisió de prescindir del treballador, a qui atribueix una falta disciplinària molt greu, ha informat la periodista Anna Punsí en el seu compte de Twitter i fonts d’UGT i CGT han confirmat al TOT Barcelona.

El motorista va resultar ferit crític a causa de la col·lisió, que va ocórrer el passat 10 de maig a les 11:30 hores del matí, a l’alçada del número 167 del Paral·lel, a prop del carrer Tamarit. El conductor de la motocicleta va haver d’ingressar a l’hospital Clínic. A més, set ambulàncies es van mobilitzar per traslladar-se al lloc dels fets i atendre el ferit greu i els passatgers del bus que també van requerir atenció sanitària.

Una dona que anava al bus també va patir lesions de consideració en la topada i ha quedat ingressada a l’hospital Clínic. A més hi ha 6 persones que van haver de ser traslladades en estat menys greu a diversos hospitals, i 4 més que van ser ateses in situ pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

La CGT s’oposa a la mesura

Ara, l’empleat té dret a recórrer l’acomiadament acordat per una falta disciplinària greu davant del jutjat. Alguns treballadors han mostrat suport a l’empleat després d’haver trascendit que TMB l’ha fet fora.

Fonts de la CGT han assenyalat al TOT Barcelona que s’oposen a la mesura disciplinària que ha acabat costant la feina al conductor per haver-se confirmat que havia consumit droga. “TMB té uns protocols de rehabilitació i acompanyament per ajudar en aquests casos. Creiem que, en plena negociació del conveni col·lectiu, l’empresa utilitza aquesta mesura disciplinària extraordinària per tenir ostatges a la negociació“, opina el sindicat.

A més, la CGT demana respecte a la presumpció d’innocència del treballador. A més, subratlla que no va causar l’accident que va precipitar que se li sotmetès a un test de drogues i que, al capdavall, ha provocat que quedi fora de l’empresa.

Més notícies
Una infermera vacuna una dona gran que viu en una residència de Barcelona / Mariona Gil
Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona
Notícia: Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona
Comparteix
El fill ha quedat detingut per un presumpte delicte de detenció il·legal
Un passatger a l'estació d'autobusos de Fabra i Puig, que enllaça Barcelona amb poblacions de la rodalia / Jordi Play
L’impost que atia els greuges entre Barcelona i la perifèria
Notícia: L’impost que atia els greuges entre Barcelona i la perifèria
Comparteix
Veïns de poblacions de l'AMB es neguen a abonar el tribut metropolità pels desequilibris entre els serveis de l'entorn de la capital i els municipis més allunyats
Dos activistes de Batec immobilitzen un torn d'entrada a la plaça de Catalunya / Batec
Batec crida a “no pagar” i ocupa l’entrada de l’estació de plaça Catalunya
Notícia: Batec crida a “no pagar” i ocupa l’entrada de l’estació de plaça Catalunya
Comparteix
Centenars de joves ocupen el vestíbul i immobilitzen els torns d'entrada per denunciar l'infrafinanançament de l'Estat
Una de les terrasses ampliades amb motiu de la pandèmia en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Set carrers de l’Eixample hauran de treure les terrasses ampliades
Notícia: Set carrers de l’Eixample hauran de treure les terrasses ampliades
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona justifica la decisió en l'especial saturació de les zones afectades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa