Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El conductor del bus accidentat al Paral·lel va consumir droga
  • CA

El conductor d’autobús que es va veure implicat en un accident a l’avinguda Paral·lel en què 11 persones van resultar ferides va donar positiu en un test de consum de drogues. Després de l’incidient, el treballador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va admetre que havia consumit haixix tres dies abans del xoc del passat 11 de maig amb una motocicleta. En tot cas, el conductor no presentava símptomes d’embriaguesa i el responsable de la col·lisió va ser el motorista, ha informat la periodista Anna Punsí al seu compte de Twitter.

El conductor de l’autobús de la línia H16 de TMB va donar positiu en les anàlisis de laboratori sol·licitades per la Guàrdia Urbana, que va investigar els fets. Encara que no presentava símptomes de conduir sota els efectes dels estupefaents, la policia ha denunciat l’empleat de la xarxa de busos públics de Barcelona per conduir drogat.

El conductor de l’autobús accidentat es va sotmetre a una contraprova. El segon test li va oferir l’assessoria jurídica laboral de TMB. El resultat va ser ben diferent de la primera anàlisi: en aquest cas, l’empleat de la companyia depenent de l’Ajuntament de Barcelona va donar negatiu.

En tot cas, la Guàrdia Urbana ha tingut en compte que el resultat de la prova de laboratori que va encarregar sí que va ser positiva. La policia s’ha acollit a aquesta prova en les seves diligències que ha obert per presumpta conducció sota l’efecte de substàncies estupefaents.

El motorista va resultar ferit crític

El xoc entre l’autobús i la motocicleta va succeir cap a les 11.30 hores del matí del dimarts de la setmana passada, a l’alçada del número 167 de l’avinguda Paral·lel, i va causar 11 ferits. El motorista és qui va sortir més mal parat del sinistre. Va ser traslladat en estat crític des del lloc dels fets a l’hospital Clínic.

Arran del sinistre, set ambulàncies es van mobilitzar per traslladar-se al lloc dels fets i atendre el ferit greu i els passatgers del bus que també van requerir atenció sanitària. Una dona que anava al bus també va patir lesions de consideració en la topada i ha quedat ingressada a l’hospital Clínic. A més hi ha 6 persones que van haver de ser traslladades en estat menys greu a diversos hospitals, i 4 més que van ser ateses in situ pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). La Guàrdia Urbana va efectuar el preceptiu control d’alcoholèmia i drogues al conductor després de la topada amb la motocicleta.

A banda, la setmana passada va morir un motorista en un altre xoc a Barcelona. La víctima, un home de 47 anys, va perdre la vida en un sinistre. L’accident es va produir a les 7.30 hores del matí del passat 13 de maig, a l’altura del passeig de García Fària i el carrer de Bac de Rosa, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, al districte de Sant Martí. Al sinistre es va veure implicat un turisme i un motorista, segons va detallar la Guàrdia Urbana.

Fins al lloc dels fets es van traslladar unitats de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els agents, però, no van poder fer res per salvar la vida del motorista. Barcelona acumula nou víctimes mortals en accidents a la xarxa viària de la ciutat des de principis de 2022.

Més notícies
Una usuària del Bicing pel barri de Gràcia / Jordi Play
Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona
Notícia: Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona
Comparteix
El ciclista va fugir i l'asseguradora no va avançar part de la indemnització, tot i les greus seqüeles que van derivar en la mort
Contaminació a Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press
El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Notícia: El 51% de la població estaria a favor d’un peatge urbà a Barcelona
Comparteix
Una enquesta de GESOP a 800 persones de l'Àrea Metropolitana dibuixa una bona acceptació d'una taxa de 2 euros
Minibús de TMB / TMB
Busos públics de Barcelona en venda per 7.000 euros
Notícia: Busos públics de Barcelona en venda per 7.000 euros
Comparteix
TMB es desfà dels vehicles més antics per disposar d'espai suficient per comprar-ne de nous
Cotxes a les rondes de Barcelona / Jordi Play
La matriculació de vehicles a Barcelona, en caiguda lliure
Notícia: La matriculació de vehicles a Barcelona, en caiguda lliure
Comparteix
A l'abril se n'han registrat 2.356, un 5% menys que el 2021 i la meitat menys que el 2007

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa