Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busos públics de Barcelona en venda per 7.000 euros
  • CA

Aquells que tinguin 7.000 euros i no sàpiguen què fer-ne poden comprar un bus públic de Barcelona. I els qui en tinguin 15.000, en podran aconseguir un de millor. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’empresa pública que gestiona el servei d’autobusos de la capital catalana, ha posat a la venda 214 vehicles. La companyia explica al TOT Barcelona que ho fa perquè necessita comprar-ne de nous i disposar d’espai suficient a les seves instal·lacions.

Amb aquesta operació TMB es desfarà de més de 200 autobusos antics –el més veterà es va matricular el 10 de desembre de 2001– i obtindrà un benefici estimat de 2.418.000 euros, tal com figura a la licitació que ha publicat al web de contractació pública de la Generalitat. A més de vehicles que ja no estan en circulació, la companyia també ha decidit vendre alguns que encara estan en servei. Els interessats, però, hauran de córrer: el termini per comprar algun d’aquests automòbils acaba el 18 de maig.

Com comprar un bus públic?

Els tràmits per adquirir un bus públic són molt senzills. TMB informa que el comprador s'ha de comprometre a fer els passos necessaris davant de la Prefectura Provincial de Trànsit per, dins del termini establert, fer el canvi de titularitat de la propietat del vehicle en qüestió. Per això cal que disposi de la targeta de transport o "estar en possessió del IAE de compravenda de vehicles o que siguin destinats a l’exportació", detalla la companyia. "Transports de Barcelona lliurarà a l’adjudicatari [el comprador] en l’acte de la signatura del contracte de formalització, el permís de circulació i la targeta d’inspecció tècnica dels vehicles i signarà la resta de documents de transferència tan aviat com la compradora els hi presenti", afegeix.

Un altre dels aspectes importants a tenir en compte és que la persona que vulgui comprar algun d'aquests autobusos, que han servit per transportar centenars de milers de persones al llarg dels anys que han estat en funcionament, és que ha de pagar el cost de traslladar el vehicle on desitgi. També haurà d'eliminar els rètols, calques i anagrames que l'identifiquin amb Transports de Barcelona, SA., l'empresa de busos de TMB. "Des del moment del canvi de nom, l’adjudicatari serà responsable de les infraccions administratives que puguin derivar-se de la utilització, tinença o propietat dels vehicles, així com de les indemnitzacions i pagaments a què fan referència el punt quart d’aquest plec tècnic", detalla l'empresa.

Cap a l'electrificació de la flota

L'empresa es troba en un moment històric i clau, perquè està realitzant el canvi progressiu cap a l'electrificació de la flota. I ho fa a un ritme accelerat. Tant que en només dos anys, de 2019 a 2021, els busos que funcionen amb aquesta energia han disparat el seu consum un 800%. En xifres, els quilowatts hora (kWh) gastats han passat de 195.000 a 1.719.000 kWh.

Un dels motius de pes és l’electrificació de la línia H16 de bus, segons les explicacions que ofereix l’empresa en un informe. A l’estiu de l’any passat aquesta ruta es va convertir en la primera a Barcelona i a tot Espanya que funciona únicament amb vehicles propulsats per energia elèctrica.

Tot fa pensar que aquesta substitució progressiva anirà a mésTMB ha engegat la comanda més gran de vehicles elèctrics aquest 2022, després d’iniciar un concurs públic per adquirir fins a 83 autobusos elèctrics de bateries, que el 2023 en substituiran d’altres de propulsió dièsel i de 15 anys d’antiguitat que vagin arribant al final de la vida útil. En un futur pròxim s’espera que s’electrifiquin també l’H2 (Gornal - Besòs Verneda) i la V15 (Barceloneta - Av. Tibidabo). Es tracta de dues línies que estan entre les que tenen més passatge de la xarxa, com l’H16.

Actualment, formen part de la flota de TMB 30 autobusos 100% elèctrics, que ofereixen el seu servei a la línia H16 i de forma puntual l’H6, la 7 i la 33. D’aquesta forma, es preveu un augment del 177% d’aquest tipus de flota.

Més notícies
Un dels autobusos H16 elèctrics de TMB / Europa Press
Greu accident entre un bus i una moto al Paral·lel, amb 11 ferits
Notícia: Greu accident entre un bus i una moto al Paral·lel, amb 11 ferits
Comparteix
El motorista va ingressar en estat crític a l'hospital
Deixa de funcionar el servei de venda del bitllet senzill de bus a través de TMB App amb validació amb codi QR TMB
El bitllet senzill als busos de TMB només es podrà pagar amb targeta bancària
Notícia: El bitllet senzill als busos de TMB només es podrà pagar amb targeta bancària
Comparteix
Deixa de funcionar el servei de venda del bitllet senzill de bus a través de TMB App amb validació amb codi QR
Un autobús de TMB | Europa Press
Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Notícia: Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Comparteix
Va increpar unes dones alhora que ensenyava el penis
El sou dels conductors de bus varia molt segons la província / Foto: Cedida
Quant cobra un conductor de bus: radiografia per províncies i ciutats
Notícia: Quant cobra un conductor de bus: radiografia per províncies i ciutats
Comparteix
Els xofers de Lleida i Tarragona fan més hores que els de Barcelona i Girona, tot i que de mitjana els lleidatans tenen un sou més alt i treballen menys hores

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cesc a maig 16, 2022 | 06:15
    Cesc maig 16, 2022 | 06:15
    Quina vergonya. De cara al canvi climàtic haurien de desvallestar-los en comptes d'enviar la contaminació capa un altre costat i fer veure UE no existeixen. Si tant parlen de reduir les emissions han de fer un bon exemple de les gestions, més enllà dels diners que en puguin treure
    • Icona del comentari de: Roger a maig 17, 2022 | 12:07
      Roger maig 17, 2022 | 12:07
      Estoy con el comentario de Cesc, pura vergüenza e irresponsabilidad a par que antiecologico.
  2. Icona del comentari de: Roger a maig 17, 2022 | 12:07
    Roger maig 17, 2022 | 12:07
    Estoy con el comentario de Cesc, pura vergüenza e irresponsabilidad a par que antiecologico.
  3. Icona del comentari de: Igor a maig 22, 2022 | 18:09
    Igor maig 22, 2022 | 18:09
    Hola, habrían posibilidades para ceder un bus para ayuda de Ucrania?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa