Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bitllet senzill als busos de TMB només es podrà pagar amb targeta bancària

Canvi important en la forma de pagament a tota la xarxa de busos de TMB. La companyia ha anunciat que deixa de funcionar el servei de venda del bitllet senzill de bus a través de TMB App amb validació amb codi QR. La raó? El final de la Covid-19: “Aquest sistema, que permetia la compra en línia i la validació del bitllet senzill d’autobús amb el mòbil, va néixer en temps rècord arran de l’emergència sanitària per la covid-19, ja que els conductors d’autobús no venien bitllets ni feien atenció al client”, diu la companyia. El sistema expedia un bitllet virtual no validat. En pujar a l’autobús, l’usuari validava el bitllet escanejant un codi QR ubicat a la zona de validació de l’autobús. Un cop s’escanejava el codi, el sistema determinava online, la data i l’hora de validació del bitllet i ja es podia començar el viatge.

Però ara TMB creu que ja no és necessària, perquè els aparells del bus admeten targetes de dèbit i de crèdit de les principals marques, així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents. I com funciona? En el moment de pujar a l’autobús n’hi ha prou d’acostar la targeta o el dispositiu al lector —situat al costat del lloc de conducció— que capta les dades i gestiona la compra del bitllet senzill a través de la passarel·la de pagament. La màquina, però, no ens dona cap bitllet físic, sinó que és suficient amb la “transacció electrònica” si un revisor ens demana el bitllet. És, si fa no fa, com quan paguem la zona blava o verda amb l’aplicació mòbil.

Aquest canvi implica que els busos deixaran de tenir les màquines que servien per validar els codis QR, però es mantindran encara les màquines tradicionals per picar el bitllet físic de les targetes de transport integrat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jesus a maig 10, 2022 | 19:13
    Jesus maig 10, 2022 | 19:13
    Un puto rollazo porque tenemos que usar tarjeta bancaria para el pago y la gente mayor como mi madre que no sabe leer que hace seva andando .

Nou comentari

Comparteix