Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
  • CA

Nou episodi d’assetjament sexual a Barcelona. Aquest cop ha passat en un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), on un home es va masturbar dins del vehicle mentre increpava una viatgeres, segons ha informat la periodista Anna Punsí.

Els fets van ocórrer a l’alçada del carrer de la Creu Coberta i dins d’un bus de la línia D20, que cobreix el trajecte entre la Vila Olímpica i l’Hospitalet de Llobregat. L’individu va esbroncar unes dones que anaven a l’autobús al mateix temps que ensenyava el penis i es masturbava.

Altres viatgers que es desplaçaven en el mateix bus van sortir en defensa de les passatgers davant dels improperis de l’home. Al final, l’home va fugir corrents aprofitant una de les parades del bus.

TMB va iniciar la setmana passada una prova pilot per evitar casos d’assetjament sexual i LGTBI-fòbia a la xarxa de metro. De moment, els primers agents violentes patrullen en les set estacions de Santa Coloma de Gramenet, però es preveu que s’estenguin a tot el suburbà. A més, TMB preveu tenir instal·lades abans de 2025 càmeres amb retransmissió a temps real a tots els trens del metro. La videovigilància a totes les línies de bus es completarà abans, el 2023.

Abusos sexuals

Els últims dies s’han conegut diversos episodis d’abusos sexuals. Un aspirant a guàrdia urbà va ser detingut la setmana passada per haver assetjat presumptament diverses companyes de promoció de l’Escola de Policia de Catalunya durant una festa en què celebraven haver superat la meitat del curs. A més de la denúncia de les quatre dones, sobre l’home pesen també les declaracions de sis testimonis que van confirmar que l’home es va sobrepassar.

L’acusat va al·legar davant del jutge que havia begut massa i que no havia sigut conscient de la seva actitud. L’alumne ha estat apartat de forma cautelar de l’Escola de Policia. A més, el jutge ha decretat una ordre d’allunyament perquè no s’apropi a les quatre companyes que el van denunciar.

Grapejada al ferrocarril

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous un home acusat d’haver grapejat sense consentiment una dona a la sortida de l’estació de Provença dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). La víctima va alertar els treballadors de seguretat de la parada, que van donar avís als Mossos. Els agents van aconseguir localitzar i identificar el presumpte autor dels abusos sexuals poc després de cometre el suposat delicte.

No és l’únic cas recent similar d’abusos a Barcelona, un delicte a l’alça als últims mesos, segons alerten els indicadors de Mossos i de la Guàrdia Urbana. La policia local de Barcelona va arrestar un altre home acusat de cometre abusos a una dona dins d’una discoteca de Ciutat Vella.

Més delictes sexuals que abans de la pandèmia

En aquell cas, l’home va fer tocaments a la dona dins del local d’oci i, després, va escapar corrents de l’establiment. La fugida no el va dur gaure lluny: la víctima va reaccionar ràpid i, després d’advertir del succés, va descriure les faccions de l’agressor a la policia. La recerca va fructificar instants més tard amb la captura del sospitós.

Els delictes sexuals es van disparar el 2021 a Barcelona. Les xifres de casos coneguts d’agressions i abusos sexuals van arribar a ser un 13% superiors a les estadístiques d’abans de la pandèmia. En una recent Junta Local de Seguretat, els Mossos i la Guàrdia Urbana van coincidir en assenyalar que la protecció de les potencials víctimes d’aquest tipus de delictes són una prioritat. Fa pocs dies, la cap dels Mossos a Barcelona, Marta Fernández, també va recalcar que “el sistema en el seu conjunt falla” per salvaguardar les víctimes de la violència masclista i prevenir aquesta xacra social.

Més notícies
Un dels grafiters ferroviaris detectat a Barcelona / Mossos d'Esquadra
Un any de presó i 2 sense metro per a un grafiter confés
Notícia: Un any de presó i 2 sense metro per a un grafiter confés
Comparteix
Un jove accepta la condemna i al·lega que patia esquizofrènia | L'acusació havia demanat 6 anys de presó
Una treballadora fa una entrevista a una refugiada ucraïnesa / Ajuntament de Barcelona
7.000 refugiats obtenen permís de treball i residència a Barcelona
Notícia: 7.000 refugiats obtenen permís de treball i residència a Barcelona
Comparteix
Més de 10.000 ucraïnesos han estat atesos a la Fira de Montjuïc
Ajuntament, patronal i sindicats pacten per la salut mental a la feina / MMP
Ajuntament, patronal i sindicats pacten per la salut mental a la feina
Notícia: Ajuntament, patronal i sindicats pacten per la salut mental a la feina
Comparteix
El 15% de la població pateix o patirà algun tipus de trastorn mental i l'àmbit laboral és un dels focus del problema
La classe del primer curs de masculinitat al centre Plural, de l'Ajuntament de Barcelona / JR
El primer curs de masculinitats del govern Colau s’obre a dones
Notícia: El primer curs de masculinitats del govern Colau s’obre a dones
Comparteix
Les formacions anunciades per Ada Colau s'estrenen de moment amb un sol curs amb 22 alumnes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa