Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta de la cap dels Mossos a Barcelona per la violència masclista
  • CA

Avís de la cap dels Mossos d’Esquadra davant la manca de mesures suficients per protegir les víctimes de violència masclista. La comissària Marta Fernández ha admès aquest dimecres que “el sistema en el seu conjunt falla” per prevenir aquesta xacra socials.

Fernández s’hi ha referit en el discurs que ha pronunciat durant el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Barcelona. La cap policial ha alertat aquest dimecres que els fets, les xifres i els indicadors de violència de gènere mostren que els delictes per violència masclista no estan sota control. En aquest sentit, la comissària ha instat les administracions i el conjunt de la societat a continuar treballant en la cerca d’instruments per “evitar aquestes desgràcies, aquestes vides truncades, el patiment i el dolor que han sofert i el patiment i el dolor que deixen”, ha recalcat.

L’última víctima d’un presumpte cas de violència masclista a la capital va ocórrer a principis d’abril. Una dona de 81 anys va ser assassinada presumptament pel seu fill al barri del Front Marítim, al districte de Sant Martí. Els Mossos van detenir l’home.

El nombre de casos de violència de gènere que els advocats atenen a Barcelona van disparar-se el 2021. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha explicat aquest dilluns que es van designar un 38,20% més d’advocats del torn d’ofici l’any passat per assessorar dones que van denunciar ser víctimes de violència masclista, un increment després de la davallada de 2020 -l’any dels mesos de confinament estricte per la Covid- i que supera fins i tot les xifres habituals anteriors a la pandèmia.

En total, es van atendre uns 5.300 casos. Les xifres habituals anteriors a la crisi sanitària rondaven les 4.000 designacions anuals a Barcelona i els municipis de l’entorn on el Col·legi de l’Advocacia presta servei. 

Alhora, Fernández ha avisat de l’augment dels delictes homòfobs i sexuals. En aquest sentit, la comissària ha apuntat que cal que els Mossos “trobin nous sistemes per contenir-los”. La cap de la policia catalana a Barcelona ha parlat tant d’intensificar “les mesures policials més clàssiques” com també aliar-se “amb els actors de l’oci nocturn, amb la vigilància privada, els educadors i les víctimes potencials”.

Diferents agressions homòfobes van trascendir al llarg de 2021. Entre altres, va ser notori el cas de dues parelles de nois que van ser apallissats a la platja del Somorrostro la primavera de l’any passat. Després d’uns mesos de recerca, els Mossos van aconseguir detenir als quatre presumptes autors del crim.

Més notícies
Manifestants contra la guerra a Ucraïna concentrats a plaça Catalunya / ACN
Adreces i telèfons al descobert en una web d’acollida de refugiats
Notícia: Adreces i telèfons al descobert en una web d’acollida de refugiats
Comparteix
Desenes de barcelonins solidaris amb Ucraïna abaixen la guàrdia i es posin en risc a internet
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / Guàrdia Urbana
La Urbana deté un home per agredir sexualment una dona en una discoteca
Notícia: La Urbana deté un home per agredir sexualment una dona en una discoteca
Comparteix
L'agressor va fer tocaments a la víctima a l'interior de l'establiment, situat a Ciutat Vella
Discoteca Brisas del Caribe de Barcelona / Google Maps
Quatre ferits per arma blanca en una baralla en una discoteca de Barcelona
Notícia: Quatre ferits per arma blanca en una baralla en una discoteca de Barcelona
Comparteix
Ha passat aquest dissabte al local Brisas del Caribe, a l'avinguda del Paral·lel
Una patrulla de la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu / David Cobo
Fugen d’un control policial i deixen enrere una arma simulada i cocaïna
Notícia: Fugen d’un control policial i deixen enrere una arma simulada i cocaïna
Comparteix
Al cotxe hi van quedar 2 passatgers, que van quedar detinguts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa