Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Judici contra l’Ajuntament per tenir en precari el servei d’atenció per violència de gènere
  • CA

Els tribunals hauran de decidir sobre un conflicte laboral a l’Ajuntament de Barcelona. La plantilla del Centre Municipal d’Acolliment d’Urgència per Violència Masclista (CMAU-VM) es veuran les cares amb el consistori demà en un judici que començarà a les 10 hores al jutjat social número 12 de Barcelona. La part demandant, les treballadores, exigeix que s’internalitzi els empleats, tal com van votar Barcelona en Comú, ERC, PSC i CUP en una comissió del setembre de fa tres anys.

El CMAU-VM el gestiona un equip multidisciplinari integrat per professionals de l’educació social, la psicologia i el treball familiar, a més de la direcció del centre. Les persones allotjades a les 10 habitacions del centre poden quedar-s’hi un màxim d’un mes i hi arriben a través d’altres serveis municipals com el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i el Servei d’Atenció Socioeducativa de l’Agència ABITS (SAS). Està obert les 24 hores els 365 dies de l’any i les dones i els fills que fugen de maltractaments s’hi poden estar un mes.

Després de gairebé 10 anys de vida, el centre segueix tenint una plantilla externalitzada, segons denuncien les treballadores i extreballadores en un comunicat, i segons va publicar el TOT Barcelona. A diferència del personal dels Punts d’Informació i Assessorament a les Dones (PIADs) i del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que ja és intern a l’Ajuntament, el del CMAU-VM segueix estant externalitzat. “Això suposa un alt greuge comparatiu respecte les condicions laborals entre treballadores del mateix circuit: mantenint unes condicions molt inferiors i deficitàries respecte el conveni de Serveis Socials”, diu el comunicat.

Així, les treballadores i extreballadores que van a judici ho consideren “una cessió il·legal” d’empleats. I indiquen que sempre van estar disposades a “negociar” però que la “inacció política” les va portar a presentar una demanda col·lectiva, vehiculada a través de CCOO.

Més notícies
Colau manté en precari el personal del servei d’urgències per violència de gènere
Notícia: Colau manté en precari el personal del servei d’urgències per violència de gènere
Comparteix
La plantilla del Centre Municipal d’Acolliment acusa al govern municipal d’incomplir el compromís d’internalització, aprovat fa més d’un any
Concentració de Marea Nlanca en defensa de la sanitat pública a la plaça de Sant Jaume / ACN - Alba Legide
“Som les ‘kellys’ dels ajuntaments”: l’atenció domiciliària protesta a Sant Jaume
Notícia: “Som les ‘kellys’ dels ajuntaments”: l’atenció domiciliària protesta a Sant Jaume
Comparteix
La Marea Blanca sanitària torna a manifestar-se per reclamar "més recursos i menys externalitzacions"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa