Judici contra l’Ajuntament per tenir en precari el servei d’atenció per violència de gènere

Treballadores i exempleades porten el consistori als jutjats per mantenir-les externalitzades

Els tribunals hauran de decidir sobre un conflicte laboral a l’Ajuntament de Barcelona. La plantilla del Centre Municipal d’Acolliment d’Urgència per Violència Masclista (CMAU-VM) es veuran les cares amb el consistori demà en un judici que començarà a les 10 hores al jutjat social número 12 de Barcelona. La part demandant, les treballadores, exigeix que s’internalitzi els empleats, tal com van votar Barcelona en Comú, ERC, PSC i CUP en una comissió del setembre de fa tres anys.

El CMAU-VM el gestiona un equip multidisciplinari integrat per professionals de l’educació social, la psicologia i el treball familiar, a més de la direcció del centre. Les persones allotjades a les 10 habitacions del centre poden quedar-s’hi un màxim d’un mes i hi arriben a través d’altres serveis municipals com el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i el Servei d’Atenció Socioeducativa de l’Agència ABITS (SAS). Està obert les 24 hores els 365 dies de l’any i les dones i els fills que fugen de maltractaments s’hi poden estar un mes.

Després de gairebé 10 anys de vida, el centre segueix tenint una plantilla externalitzada, segons denuncien les treballadores i extreballadores en un comunicat, i segons va publicar el TOT Barcelona. A diferència del personal dels Punts d’Informació i Assessorament a les Dones (PIADs) i del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que ja és intern a l’Ajuntament, el del CMAU-VM segueix estant externalitzat. “Això suposa un alt greuge comparatiu respecte les condicions laborals entre treballadores del mateix circuit: mantenint unes condicions molt inferiors i deficitàries respecte el conveni de Serveis Socials”, diu el comunicat.

Així, les treballadores i extreballadores que van a judici ho consideren “una cessió il·legal” d’empleats. I indiquen que sempre van estar disposades a “negociar” però que la “inacció política” les va portar a presentar una demanda col·lectiva, vehiculada a través de CCOO.

Més informació

Nou comentari