Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Som les ‘kellys’ dels ajuntaments”: l’atenció domiciliària protesta a Sant Jaume

El col·lectiu Marea blanca sanitària s’ha tornat a concentrar aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar “més recursos i menys externalitzacions”. Un dels col·lectius que liderava la protesta eren treballadores dels serveis municipals d’atenció domiciliària de Catalunya. “Estem externalitzades, som les kellys dels ajuntaments“, ha denunciat en declaracions a TV3 Pilar Nogués, com a representant d’aquest sector.

“No tenim dret a paga d’agost i hem treballat sense equips de protecció adequats ni protocols, ens sentim completament oblidades”, ha afegit. En total unes 300 persones segons la Guàrdia Urbana s’han manifestat contra la “fragilitat” del sistema sanitari públic, agreujada per la crisi del coronavirus. “No som invisibles” ha estat un dels crits que més s’han escoltat.

Els auxiliars d’infermeria també han estat presents a la protesta sanitària, la primera després de l’aixecament de l’estat d’alarma. Han reclamat “unes condicions de treball dignes” i revertir la saturació actual: “Hem estat sobrecarregats de feina perquè no hi ha hagut tots els llits que es necessiten”, ha manifestat Jaume Santangel, auxiliar d’infermeria.

“No volem més negoci amb la sanitat”, ha apuntat el responsable de comunicació de Marea Blanca de Catalunya, Enric Feliu. “Particularment no he vist mai tan esgotats els treballadors del sector sanitari com aquests mesos de març i abril, estaven desfets”, ha afegit. “Cal revertir el procés privatitzador que treu recursos a la sanitat pública per donar-los a la privada; i fa falta reforçar l’atenció primària, que ha estat la gran protagonista amagada d’aquesta pandèmia”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa