Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un home per grapejar una dona a l’estació de Provença
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han arrestat un home acusat de grapejar una dona a l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), a Barcelona. Al detingut se li incrimina per fer presumptament “un tocament” a la víctima quan sortia de la parada de ferrocarril.

Els fets van passar aquest dijous a les 16.45 hores. Segons ha explicat el cos, la dona va alertar els treballadors de seguretat de l’estació just després de patir el presumpte episodi d’abusos sexuals.

Els vigilants van advertir amb rapidesa els Mossos d’Esquadra. Els agents van aconseguir localitzar i identificar al suposat agressor poc després de cometre el possible delicte a l’estació de FGC de Provença.

Més abusos que abans de la pandèmia

Arran del cas, els Mossos d’Esquadra han aconsellat que, davant de patir un episodi similar, les víctimes d’abusos sexuals al metro, al tren o al bus han d’avisar els agents de seguretat i denunciar els fets per buscar els autors dels fets i detenir-los. Els Mossos i la Guàrdia Urbana constaten que els delictes sexuals es van incrementar l’any passat a Barcelona, fins i tot per sobre de les estadístiques d’anus anteriors a la irrupció de la Covid. Els casos coneguts per tots casos d’agressions i abusos sexuals a la capital van incrementar-se un 36% l’any passat respecte el 2020 i un 13% en comparació amb les dades de prepandèmia.

El creixement dels delictes sexuals a Barcelona al llarg de 2021 va ser inversament proporcional al descens d’altres tipus de fets delictius al llarg de l’any passat. En aquest sentit, la davallada de la delinqüència es va xifrar en un 35,2%, en un any encara marcat per restriccions i tancaments parcials per prevenir l’expansió dels contagis de Covid.

Focus sobre els delictes sexuals

En una recent Junta de Seguretat de Barcelona, els Mossos i la Guàrdia Urbana van situar el combat per minimitzar l’impacte dels delictes contra la llibertat sexual com una de les prioritats de 2022. Aquest mes, la Urbana va detenir un altre home acusat de cometre una presumpta agressió sexual en una discoteca.

Segons va informar la policia local de Barcelona, l’home va atansar-se presumptament a la dona dins del local d’oci i la va grapejar sense el seu consentiment. A continuació, l’home va marxar corrent de l’establiment. La fugida no el va dur gaire lluny: la dona va advertir de l’agressió als agents de seguretat i va facilitar una descripció del presumpte agressor, que els agents de la Guàrdia Urbana van localitzar i identificar poc després.

Xoc frontal a Vallvidera

Per altra banda, un accident va alterar la circulació aquest dijous al vespre al túnel de Vallvidrera, una de les principals artèries de connexió entre Barcelona i el Vallès Occidental. Dos vehicles van impactar dins del túnel en un xoc frontal.

Els Bombers de Barcelona van haver d’intervenir per alliberar un dels conductors, que va quedar atrapat dins d’un dels vehicles implicats en el sinistre. Els dos automobilistes van resultar ferits en la col·lisió. Van ser evacuats a un hospital amb lesions de poca gravetat. Agents de la Guàrdia Urbana i sanitaris del Servei d’Emergències Mèdiques van desplaçar-se al lloc dels fets.

Des que va començar 2022, vuit persones han mort en accidents de trànsit a Barcelona. Aquest mes ha sigut especialment negre a la xarxa viària de la ciutat. Tres motoristes van perdre la vida en el marge d’una setmana, entre el 13 i el 20 d’abril. Les tres víctimes eren dos homes de 50 i 43 anys i la més jove era una noia de 26 anys. L’últim sinistre mortal es va produir el 20 d’abril, en un xoc en què es van veure implicades dues motos.

Més notícies
Grafit a la basílica del Pi que ha malmès un escut / Foto: JR
Un grafit a la basílica del Pi malmet un escut del segle XIV
Notícia: Un grafit a la basílica del Pi malmet un escut del segle XIV
Comparteix
El temple preveu que la restauració trigui mesos i tem que si hi havia policromia no es podrà recuperar
Detenció d'un traficant perillós MOSSOS
VÍDEO |  Detingut en un hotel de Gràcia un traficant internacional molt perillós
Notícia: VÍDEO |  Detingut en un hotel de Gràcia un traficant internacional molt perillós
Comparteix
La policia alemanya havia emès una alerta als cossos policials
Desnonament de l'Amparo, de 74 anys / Resistim al Gòtic
Commoció al Gòtic pel rocambolesc desnonament d’una dona de 74 anys
Notícia: Commoció al Gòtic pel rocambolesc desnonament d’una dona de 74 anys
Comparteix
La ONU havia intervingut en favor de la dona, que va ser obligada a vendre la seva meitat de pis
La mare i membres del Sindicat de Barri del Poble Sec, negociant per aturar el desnonament
Desnonen una mare i un bebè d’un pis propietat de l’Arquebisbat de Barcelona
Notícia: Desnonen una mare i un bebè d’un pis propietat de l’Arquebisbat de Barcelona
Comparteix
El Sindicat de Barri del Poble Sec diu que van ser víctimes d'una estafa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa