Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonen una mare i un bebè d’un pis propietat de l’Arquebisbat de Barcelona

Una mare i el seu bebè de tan sols un any han estat desnonats aquest dimecres al migdia d’un pis de propietat de l’Arquebisbat de Barcelona, al carrer Tamarit, 163, al barri del Poble sec. La família vivia en aquest habitatge des de l’abril de 2021. El desallotjament s’ha produït aquest migdia després de moltes hores de negociació entre la comitiva judicial, la propietat, els Mossos d’Esquadra i els equips municipals d’habitatge. Finalment, la família, que denuncia que ha estat vícrtima d’una estafa, no ha pogut esquivar el desnonament.

Segons ha explicat l’Arquebisbat a betevé, la institució va obtenir el pis per herència i ara la intenció és fer-ne un ús. De fet, ha estat un bon temps buit i, fins i tot, havia funcionat com un punt de venda de droga. L’Arquebisbat creu que hi havia temps suficient per trobar una alternativa per a la família i el consistori, de la seva banda, afirma que ha ofert la opció d’una residència per a mares soles amb fills. L’afectada i el sindicat consideren que no és una alternativa digna i ara treballen per trobar-ne una altra.

Justament, aquesta setmana els desnonaments han tornat a estar en el punt de mira, després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi estat imputada, junt amb dos regidors més, per suposades coaccions a una immobiliària després de sancionar-la amb 417.000 euros per no haver ofert un lloguer social a sis famílies vulnerables.

Aquest dilluns es va fer públic que l’Audiència de Barcelona ha corregit la jutge instructora i ha admès a tràmit la querella de l’empresa contra l’equip municipal. De fet, semblava que la querella no tindria recorregut després que ni el fiscal ni el jutge instructor observesssin indicis de delicte en la multa del consistori.

Ara bé, la investigació de la justícia serà únicament per coaccions i prevaricació i no per la pluralitat delictiva denunciada pel fons, que atribuïa als responsables municipals fins a mitja dotzena més de delictes. En concret, coacció, extorsió, prevaricació, infidelitat de documents públics, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris públiques i usurpació d’atribucions.

Nou comentari

Comparteix