Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un any de presó i 2 sense metro per a un grafiter confés
  • CA

Condemna judicial determinant per a la lluita contra el vandalisme al metro de Barcelona. Un jove grafiter, que reconeix haver fet pintades a diversos vagons, ha acceptat una condemna d’un any de presó –que no implica ingrés– i dos anys sense poder accedir a les instal·lacions del metro. L’acusació demanava inicialment 6 anys d’engarjolament per desordres públics i danys al mobiliari, però ha rebaixat la petició perquè el noi ha al·legat que patia esquizofrènia quan es van produir els fets.

El delicte jutjat s’emmarca en una incursió de 10 persones encaputxades de matinada a l’estació Mercat Nou (L1) el 18 març de 2018. Quan el tren hi va arribar i es va aturar, van començar a fer-hi grafits. El metro va haver d’interrompre el servei. La policia els va perseguir i tots van fugir menys ell, que va ser detingut. També va increpar passatgers que els retreien les pintades i els va llançar un pot de pintura. És més, amb un encenedor va adreçar-los una flamarada de l’aerosol que usava.

Just abans del judici d’aquest matí, les parts han arribat a un acord de condemna. La fiscalia ha acceptat que el jove va actuar afectat pel trastorn psíquic que pateix i l’absència d’antecedents penals ha facilitat que els dos anys de presó quedin només als papers i no perdi la llibertat. El cost dels desperfectes s’ha estimat en més de 8.000 euros, en base a peritatges de TMB, que actuava d’acusació particular. No obstant, només haurà de pagar una multa de 540 euros i 2.500 euros pels desperfectes.

La lentitud de la justícia ha jugat al seu favor, a més. El tribunal va trigar més d’un any i mig a programar el judici, el que li concedeix l’atenuant de dilacions indegudes. A banda, el jutge li ha imposat com a condició per a la condemna reduïda que continuï el tractament mèdic que està fent i comparegui al jutjat cada 6 mesos per acreditar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa