TMB busca proveïdors per comprar fins a 83 autobusos- de càrrega nocturna, estàndard i articulats- que s’afegiran a la flota el 2023 i que substituiran d’altres de propulsió dièsel i de 15 anys d’antiguitat que vagin arribant al final de la vida útil. Es tracta de la compra més gran de vehicles elèctrics per al transport públic de l’àrea de Barcelona, segons ha explicat TMB en un comunicat.

La licitació està adreçada a adquirir vehicles 100% elèctrics i d’emissió zero, que sumen 65 unitats amb possibilitat d’ampliar-les fins a 83 en funció del finançament i els ajuts disponibles. El pressupost base de la licitació ascendeix a 58,3 milions d’euros, i TMB demana que els vehicles se serveixin entre l’abril i el setembre del 2023. Un cop completada l’adquisició, TMB espera disposar de fins a 200 autobusos de propulsió elèctrica a finals del 2023. La flota actual d’autobusos 100% elèctrics és de 30 unitats.

I pensant en el mig termini, la previsió de la companyia és que entre 2022 i 2025 s’incorporin més de 500 vehicles ecològics –elèctrics, de gas natural comprimit o d’hidrogen- i s’executin les obres d’infraestructura necessàries per subministrar-los energies verdes. L’objectiu és que a finals del 2024 la flota de TMB estigui formada només per cotxes elèctrics, híbrids i de gas natural comprimit.

“Amb l’aposta per l’electrificació de línies d’autobús, farem possible la reducció de les emissions de CO2 en 17.000 tones que ens hem marcat per al 2025 i ens alineem amb els objectius de descarbonització i desenvolupament sostenible”, ha afirmat la presidenta de TMB, Laia Bonet, en el comunicat difòs per l’empresa.

Nou comentari

Comparteix