Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cop de mig milió d’euros a Bicing per l’atropellament mortal d’una dona

Bicing haurà de pagar 500.000 euros. Un jutjat de Barcelona ha condemnat l’asseguradora de l’empresa que ofereix el servei municipal de bicicletes de la capital catalana, a indemnitzar amb 457.122 euros els dos fills d’una dona que va morir mesos després de ser atropellada per un ciclista que anava amb una d’aquestes bicis. El ciclista va fugir del lloc dels fets, però l’asseguradora no es va fer càrrec d’avançar part dels diners de la indemnització. La dona, que tenia 63 anys, va patir un traumatisme cranial greu el gener del 2019 a la Diagonal, cosa que li va comportar complicacions importants de salut, que van acabar desencadenant la seva mort 15 mesos després, l’abril del 2020. El jutjat recrimina a l’asseguradora que no avancés almenys una part de la indemnització davant les seqüeles greus de la víctima.

23 de gener de 2019, el dia fatídic

El 23 de gener de 2019 va ser la jornada fatídica. A les 15.12 hores la Josefa T.M., la víctima, baixava de l’autobús de la línia 33 a la parada de Diagonal-Bruc. Allà va ser atropellada per una bicicleta del Bicing que duia una persona que no va poder ser identificada, ja que va fugir del lloc dels fets sense preocupar-se de l’estat de la dona. La dona, de 63 anys, acumulava un reguitzell de complicacions de salut: tenia al·lèrgia a la penicil·lina, hipertensió arterial, diabetis, insuficiència renal, retinopatia i neuropatia, entre altres afeccions.

Va ingressar a l’Hospital Clínic amb traumatisme cranioencefàlic, hemorràgia i hematomes cerebrals i fractura del crani. Va ser intervinguda quirúrgicament, per l’estat clínic que presentava. El 4 de febrer següent es va veure que encara tenia edemes i hemorràgies al cervell. Tot i millorar, caminava amb ajuda i tenia seqüeles cognitives importants i dependència severa. Durant l’estada a l’hospital va patir pneumònia i diarrees important, a més de pujades i baixades de sucre severes i anèmia i problemes cardíacs.

L’11 de març va ser donada d’alta de l’hospital i va ingressar al sociosanitari del Parc Pere Virgili, on s’hi va estar fins al 20 de juny. L’endemà, després d’una sessió d’hemodiàlisi al Clínic, va tenir una crisi epilèptica amb parada cardiorespiratòria i va tornar a ingressar al mateix hospital fins al 16 de juliol, quan va tornar al sociosanitari. A l’octubre va tenir una caiguda i es va fracturar la pelvis. Va tenir un petit problema cardíac i va tornar uns dies al Clínic i de nou al Pere Virgili.

Mort 15 mesos després de l’accident

El 19 de març del 2020 va tenir una altra crisi epilèptica durant la diàlisi, que la va obligar a ingressar a l’hospital uns dies. Des del 26 de març va tornar al Pere Virgili on li tractaven les pujades i baixades de sucre, l’agitació psicomotriu, les diarrees i el trastorn conductual i d’ansietat, a més de fer-li diàlisi. Finalment, el 16 d’abril del 2020, gairebé 15 mesos després de l’atropellament, va morir just en acabar una sessió de diàlisi.

Els advocats de la víctima demanaven una indemnització de 740.000 euros pels dies d’hospitalització, les seqüeles i la posterior mort. En canvi, l’asseguradora del consistori rebatia algunes quantitats concretes sobre els danys morals a la víctima i la família, les seqüeles i altres conceptes, a més dels interessos de demora. El jutjat recrimina a l’asseguradora que les seqüeles inicials de la dona ja es podien objectivar i indemnitzar el juliol del 2019 i que no va fer cap oferta mínima tot i que pèrits de la companyia havien visitat la víctima.

Més notícies
Estació de tren Sant Andreu Arenal, amb una parada de Bicing / Jordi Play

La bici guanya adeptes en una Barcelona congestionada pel trànsit

Notícia: La bici guanya adeptes en una Barcelona congestionada pel trànsit
Comparteix
Un de cada quatre barcelonins utilitza la bicicleta per als seus desplaçaments. Des del 2015 fins a l’actualitat s’han duplicat els quilòmetres de carril bici a la ciutat
Vista aèria amb la muntanya de Montjuïc darrera de l'estàtua de Colom / AL PHT Air Picture TAVISA

L’Ajuntament ajorna de sobte les restriccions de trànsit a Montjuïc

Notícia: L’Ajuntament ajorna de sobte les restriccions de trànsit a Montjuïc
Comparteix
A la zona ja hi havia cartells que anunciaven les restriccions i els horaris, però s'han retirat les indicacions
Bicibox a l'estació de metro Pompeu Fabra de Badalona / AMB - Pere Virgili

620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona

Notícia: 620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona
Comparteix
L'AMB amplia un 30% l'oferta de Bicibox, uns mòduls tancats on estacionar vehicles personals
El francocolombià Carlos Moreno és assessor especial d'urbanisme de l'alcaldia de París / Cedida - Sylvain Leurent

Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”

Notícia: Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”
Comparteix
L’ideòleg de les 'Ciutats dels 15 minuts' reflexiona sobre l'urbanisme de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa