Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
620 nous aparcaments segurs i gratis per a bicis al voltant de Barcelona
  • CA

Els ciclistes metropolitans tenen bones notícies: la xarxa d’aparcaments segurs i gratuïts per a bicicletes Bicibox amplia un 30% la seva capacitat amb 620 noves places. Aquest servei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) compleix 10 anys i arribarà a 2.778 places abans que acabi el 2022. De les places de nova creació, 406 estaran repartides en mòduls metàl·lics de proximitat i 220 estaran en nous aparcaments de gran capacitat situats en estacions de tren o metro.

El Bicibox va néixer en municipis del Baix Llobregat i s’ha anat estenent poc a poc per altres comarques a l’entorn de la capital. Amb aquesta expansió desembarca a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, possibilitant així la incorporació d’una àrea tan poblada com el Barcelonès Nord. Concretament obrirà un aparcament de gran capacitat a l’estació de tren de Badalona aquesta primavera, amb 100 places i finançat pels fons europeus Next Generation.

A més d’aquests dos municipis, s’estrena a quatre més entre 2022 i 2023: Barberà del Vallès, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Montgat. La localitat d’El Prat de Llobregat incrementa dotació amb dos macroaparcaments de bicicletes més, un a l’estació de Renfe (70 places) i l’altre prop del metro Mas Blau (50 places).

Bicibox a Sant Cugat del Vallès / AMB – Pere Virgili

L’aniversari també s’aprofita per modernitzar infraestructura ja existent, amb la renovació de més d’una cinquantena de mòduls de Bicibox antics. A més, a finals d’any, un cop posat en marxa el nou bicing metropolità, 45 mòduls d’e-Bicibox es transformaran en mòduls de Bicibox.

Actualment la xarxa Bicibox inclou 21 municipis i compta amb 17.000 usuaris. El seu ús és gratuït. L’Àrea Metropolitana de Barcelona celebrarà aquest dijous al matí una jornada tècnica que servirà també de commemoració del desè aniversari. Inclourà una ponència i dues taules rodones i els premis Ciutadà Bicibox 2021, que reconeixen els abonats més actius del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa