Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Surt a concurs el ‘Bicing’ metropolità per 61 milions
  • CA

El nou ‘Bicing’ metropolità ha sortit a concurs amb la idea que es pugui posar en marxa a finals de l’any que ve. L’AMB i TMB ha tret la licitació per operar el servei Ambici, que ha d’arribar a 15 ciutats de l’àrea metropolitana i comptarà amb 2.600 bicicletes i 236 estacions. El concurs, que té un pressupost de gairebé 61 milions i vuit anys de durada, es va aprovar dimecres de la setmana passada a través de la societat Projectes i Serveis de Mobilitat (PSM).

El termini de presentació d’ofertes s’acaba a mitjans de febrer del 2022 i s’hauria d’adjudicar cap al juny. El servei es posarà en marxa a finals del 2022 en alguns municipis i es completarà a principis del 2023. El contracte inclou el subministrament, l’operació, el manteniment i el transport de les bicicletes, així com la plataforma que ha de gestionar al reserva de les bicicletes. El contracte es finançarà amb fons del pla de recuperació del ministeri de Transports i amb aportacions dels ajuntaments implicats.

Mobilitat metropolitana sostenible

Segons el contracte, la meitat de 236 estacions disposaran d’un punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta podran gestionar el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques. “Aquest nou servei, liderat per l’AMB i gestionat per TMB a través d’un operador privat, reafirma el compromís per seguir avançant cap a una mobilitat molt més sostenible i menys contaminant. La bicicleta juga un paper clau”, ha explicat l’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Per la seva banda, la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha assegurat que el Bicing metropolità encaixa dins de l’aposta de la companyia per convertir-se en un “referent en mobilitat sostenible”. Entre els municipis que participaran del projecte hi ha l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Santa Coloma, el Prat, Esplugues o Sant Adrià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa