Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ajorna de sobte les restriccions de trànsit a Montjuïc

Marxa enrere. L’Ajuntament de Barcelona no aplicarà, de moment, les restriccions de trànsit per als vehicles privats que tenia previst implementar a la muntanya de Montjuïc aquest primer trimestre del 2022. Malgrat que a la zona hi havia cartells que anunciaven les restriccions des del 7 de març entre les 7:00h i les 19:00h, aquests han desaparegut, i tal i com explica Betevé, fins i tot es va comunicar als veïns que no s’aplicarien finalment.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, explica a Betevé que “la proposta que tenim per a la muntanya de Montjuïc passa per transformar la mobilitat oferint alternatives. Potser és això el que no s’ha treballat suficientment i s’ha decidit congelar, de moment, aquests nous trams exclusius per a bus, bicicletes i serveis.”

El novembre de 2021 l’Ajuntament anunciava una prova pilot que prohibiria la circulació en tres punts de la muntanya per expulsar-ne el trànsit de pas. La idea que es va explicar aleshores era prohibir la circulació per tres trams de la muntanya els dies feiners entre les set del matí i les set del vespre. Es pretenia que la circulació quedés restringida a busos, taxis, serveis i bicicletes a l’avinguda Miramar, des d’on hi ha l’Hotel Miramar fins al punt en què l’avinguda es troba amb la carretera de Montjuïc; al passeig Olímpic en el tram de l’estadi i als carrers Jocs del 92 i Segura, al costat de l’INEFC.

D’aquesta manera es volia reduir una tercera part dels 12.000 vehicles que circulen cada dia per Montjuïc. Cotxes que prenen aquesta drecera per creuar la ciutat sense passar per vials amb més densitat com la Gran Via o la ronda del Litoral.

L’Ajuntament, com també detalla Betevé està impulsant un pla de mobilitat a Montjuïc que ha de permetre obrir noves estacions del Bicing , reforçar el transport públic incrementant, per exemple, la freqüència dels autobusos i habilitar nous camins per accedir a peu a la Muntanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a març 17, 2022 | 13:16
    [email protected] març 17, 2022 | 13:16
    Jo he passat sempre per aqui fa anys i ara venen els comuns dient que no podem, en nom de què?...en nom de qui ?......tot per causar més enrenou al trànsit i a la ciutat ja feta malmesa fa uns anys per culpa de les seves decisions.

Nou comentari

Comparteix