Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vosseler: “Som l’alternativa a Colau i al triumvirat de comuns, PSC i ERC”

Daniel Vosseler és un advocat de Barcelona. Dinàmic, excampió de gimnàstica i amb certa ascendència mediàtica gràcies a casos pioners com la primera demanda per assetjament immobiliari. Insistent, torna cinc anys després a la càrrega, i disposat a guanyar les eleccions municipals de Barcelona a l’actual alcadessa, Ada Colau. Ha organitzat un partit que va fent feina des de fa anys. No li molesta que el titllin de “candidatura anticolau”. “És que ho som!”, sentencia. També descarta parlar del Procés. “Som pragmàtics!“, insisteix. Diu que la seva formació, Barcelona ets tu, compta amb un miler d’afiliats i simpatitzants. Ara només espera tenir vots.

Vostè ja té experiència en això de la política free-lance. I quina és ara l’estratègia? 

Aquest partit és de polítiques d’esforç, de meritocràcia, de gestió. Nosaltres hem renunciat a qüestions identitàries de qualsevol mena, no anem de constitucionalistes o independentistes, ni d’esquerres ni de dretes. Som professionals de la ciutat que promouen un projecte de Barcelona com la gran capital de la Unió Europea. El que és Nova York per als EUA és el que ha de ser Barcelona per a Europa. És la gran Barcelona. 

En quins eixos? 

En concret, en són dos. Fa cinc anys que ho treballem. Un, fer fora Ada Colau. Cap pacte amb Colau, línia vermella, no compartim res perquè res funciona a la ciutat. Ha deixat Barcelona en un punt mort. I en segon terme, volem donar veu a la Barcelona silenciada que configuren els jubilats, els autonòms, pimes o funcionaris, que ningú els representa.

“Els anticolau” i “tecnòcrates”

Però no teniu por que us encasellin en una marca massa anti Colau? 

És que ho és. Som anti Colau. És cert. Però per una raó: tenim 5.000 indigents, tenim 60.000 persones en llista d’emergència habitacional, un 30% de la gent que vol marxar de la ciutat perquè s’ha desplomat l’habitatge, es registren rècords de desigualtats socials, marxen 5.000 empreses de la ciutat i és l’infern fiscal . El 30% dels barcelonins estan al llindar de la pobresa, no pot ser, han trinxat el sector productiu. Barcelona no pot caure en la irrellevància econòmica de les ciutats europees. Som l’alternativa a Colau i al triumvirat de Comuns, PSC i ERC.

Un partit de gestió? Un partit tecnòcrata? 

No. Un partit pragmàtic. 

– com es fa això? 

Tenim 6.000 ocupacions. Combatrem les ocupacions a Barcelona. Un exemple, acabarem amb les màfies. Hi ha hagut a Barcelona massa tolerància, massa bonisme. Hem de tenir present que el populisme ha traslladat el problema de l’habitatge als petits propietaris. Aquest relat dels fons voltor és fals, tot just suposa l’1% del parc d’habitatge. Hem importat el millor del pitjoret de la Unió Europea. 

Policia Metropolitana per a la Gran Barcelona

I com ho pensa dur a terme? 

Una de les estratègies passa per la creació de la Policia Metropolitana de Barcelona. 

Què vol dir? 

Estem en una fase de fora de control. Fa cinc anys que ho advertia. El nivell de delinqüència és intolerable. Tenim 200.000 fets delictius a l’any. No ens podem permetre aquestes dades. La policia Metropolitana és un pas superior a la Guàrdia Urbana per tal que sigui policia judicial i mantingui la seguretat ciutadana. És un cos semblant a la policia de Nova York. Un nou marc de seguretat amb més mitjans, reformes legals i més capacitat i més recursos per a la seguretat privada. I a més, hem de motivar les forces de seguretat que estan desencisades per exemple, amb la reincidència o la manca de respecte. Tot passa per pensar Barcelona de dia i de nit. 

Parla d’un gran eix que és la seguretat, i l’altre? 

L’habitatge. Tenim un problema. No n’hi ha i cada dia és més car i especulatiu. Obligar que el 30% de les promocions s’hagi de dedicar a habitatge públic ha frenat la construcció. Has de fer consorci públic i privat per esperonar el mercat. En aquesta fase jo sempre em faig la pregunta “vols que t’ho digui, populisme; o vols que t’ho resolgui?”, pragmatisme. Hi ha maneres de resoldre l’habitatge i fins ara, tot s’ha fet fatal. Els avis són els expulsats i els joves no poden venir. S’han de fer 50.000 habitatges, dels quals, la meitat han de ser socials. 

Però vostè diu que vol anar més enllà. 

Sí, el nostre projecte passa per convertir Barcelona en líder de la biotecnologia i la nova sanitat així com del blockchain i el metavers. Mercats nous i amb noves dinàmiques. Ja hem perdut prou deixant escapar l’ampliació de l’aereoport. I el turisme, regulat. I si els Jocs d’Hivern sumen, doncs endavant. Jo tinc un sentiment de pertinença a la ciutat. Som un partit de tothom.

I de Barcelona…

Exacte, el nostre vot es queda a Barcelona. No servirà per pactar en altres administracions, com li va passar a Ernest Maragall. que els pressupostos el van fer pactar arran de l’acord del Parlament. Som el partit de la gent silenciada.

Hi ha una cosa que em crida l’atenció, vostè reivindica la Barcelona “motera”.

Som un ciutat d’usos i costums. Som una ciutat motera. Algú ens ha d’explicar aquesta persecució al vehicle privat i especialment a les motos.  Però si és el nostre tarannà! És un exemple que Barcelona ets tu és una formació de i per als barcelonins. Som l’alternativa dissenyada pels barcelonins. 

Més notícies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso / Arxiu

Ayuso diu que a la Barcelona de Colau es va en “burra”

Notícia: Ayuso diu que a la Barcelona de Colau es va en “burra”
Comparteix
La presidenta madrilenya ataca l'alcaldessa per defensar les VTC i la liberalització del taxi
Notícia: Ayuso diu que a la Barcelona de Colau es va en “burra” - Mobile
Imatge d'arxiu d'un creuer atracat al Port de Barcelona / ACN (Joana Garreta)

L’Ajuntament i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre els creuers

Notícia: L’Ajuntament i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre els creuers
Comparteix
Les dues administracions han acordat la mesura en la Comissió Mixta celebrada aquest dijous
Notícia: L’Ajuntament i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre els creuers - Mobile
La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, en una imatge d'arxiu / ACN

El moviment de l’habitatge, contra Colau pel suïcidi previ a una expulsió

Notícia: El moviment de l’habitatge, contra Colau pel suïcidi previ a una expulsió
Comparteix
Col·lectius socials carreguen contra Lucía Martín per associar l'home que es va llevar la vida abans de ser desnonat amb activitats il·legals
Notícia: El moviment de l’habitatge, contra Colau pel suïcidi previ a una expulsió - Mobile
Ada Colau amb la vara d'alcaldessa, amb Ernest Maragall i Manuel Valls de fons / Jordi Play

ENQUESTA S’ha de parlar d’independència, a les municipals del 2023?

Notícia: ENQUESTA S’ha de parlar d’independència, a les municipals del 2023?
Comparteix
L'alcaldessa fa una crida a deixar de banda l'eix nacional i a centrar-se només en la clutat
Notícia: ENQUESTA S’ha de parlar d’independència, a les municipals del 2023? - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 04, 2022 | 13:49
    Ricard juny 04, 2022 | 13:49
    Una revolució comunista també pot ser fruit del pragmatisme. A banda les opcions polítiques "tecnòcrates" han donat personatges com Fujimori, Berlusconi o Gil yvGil. I l'experiment té el resultat que té.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa