Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen dues persones per insults xenòfobs a una botiguera
  • CA

La Guàrdia Urbana ha obert una investigació contra dues persones que presumptament van vexar i insultar la dependenta d’una botiga de Barcelona per ser estrangera. El suposat escarni xenòfob va ocórrer en una botiga del districte de Sants-Montjuïc.

Una agent de la Guàrdia Urbana va ser testimoni dels fets, cosa que va facilitar la identificació dels dos presumptes infractors. A més, altres dos testimonis també van poder observar el presumpte mal tracte que la dona va patir per motiu d’origen.

La Guàrdia Urbana imputa un presumpte delicte d’odi a les dues persones que haurien etzibat les ofenses a la botiguera. El cos ha recordat que els delictes d’odi i de discriminació són infraccions penals que cal denunciar davant de les instàncies judicials. La policia afegeix que també es pot recórrer a l’Oficina per a la No Discriminació i el servei especialitzat d’odi i discriminació dels Mossos d’Esquadra per tramitar una denúncia.

Treballadores de la neteja

Fa pocs dies, va trascendir la cadena de denúncies que dues treballadores i un treballador de la neteja han presentat per presumptes vexacions i insults xenòfobs, racistes i homòfobs que han rebut presumptament d’altres operaris que netegen la seu de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC) a Barcelona. Tant els treballadors denunciants com els denunciats pertanyen a l’empresa Iman Cleaning, que s’enfronta a una possible multa de la Inspecció de Treball per no posar solució a temps en les discriminacions.

Un jutjat d’instrucció de Barcelona investiga quatre treballadors de la neteja de l’edifici on s’allotja l’estament regulador i d’altres organismes estatals. S’examina si els quatre denunciats van dispensar un presumpte tracte degradants a altres companys de feina. En paral·lel, ERC ha anunciat que preguntarà sobre els fets al Govern del president espanyol Pedro Sánchez, a l’haver-se produït el suposat escarni en la seu d’un organisme estatal.

Els tres denunciants van explicar al TOT Barcelona que acostumaven a rebre insults xenòfobs per part de companys nascuts a l’Estat espanyol. Un informe de la Inspecció de Treball va corroborar l’existència d’un “situació conflictiva” dins de la plantilla formada per uns 20 treballadors, amb “actituds contràries” vers una part dels empleats pel fet de ser estrangers. Dues denunciants es troben de baixa i una d’elles acredita que ha sigut hospitalitzada per tres intents de suïcidi entre 2021 i 2022 que vincula a l’assatjament laboral que assegura que ha suportat.

Més notícies
Cua d'entrada en la primera jornada del Primavera Sound de 2022 / Violeta Gumà / ACN
La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Notícia: La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Comparteix
Stop Concerts recull el malestar veïnal pel retorn del festival i tem que reapareguin les molèsties per soroll i botellots
Imatge d'arxiu d'una persona amb un telèfon mòbil / Pixabay
Detingut per gravar una dona en un emprovador d’una botiga de roba
Notícia: Detingut per gravar una dona en un emprovador d’una botiga de roba
Comparteix
L'arrestat, de 20 anys, va enregistrar imatges de la dona amb un mòbil que la policia ha requisat
Accident d'una furgoneta a la ronda de dalt @merchejara
Caos als accessos a Barcelona: una furgoneta, atravessada a la ronda de Dalt
Notícia: Caos als accessos a Barcelona: una furgoneta, atravessada a la ronda de Dalt
Comparteix
Llargues cues, de fins a 10 quilòmetres, en tots dos sentits de la marxa des de les 7 del matí
Una infermera vacuna una dona gran que viu en una residència de Barcelona / Mariona Gil
Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona
Notícia: Troben la dona de 93 anys segrestada pel seu fill a Barcelona
Comparteix
El fill ha quedat detingut per un presumpte delicte de detenció il·legal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa