Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ja té sonòmetres en els 11 punts negres de l’oci nocturn

L’Ajuntament de Barcelona completarà aquests dies la instal·lació de sonòmetres en els onze punts negres de l’oci nocturn de la ciutat. Així ho ha confirmat el consistori aquest dijous en un comunicat, on remarca que l’objectiu de la iniciativa és poder analitzar els nivells de soroll que es registren en aquestes zones concretes de la capital catalana per tal de prendre mesures per reduir aquesta contaminació acústica.

Les zones escollides per a la realització d’aquesta anàlisi -qualificades com a Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn- són el carrer d’Enric Granados, la plaça de George Orwell, el carrer de Joaquim Costa, el carrer d’Almirall Churruca, la Rambla del Poblenou, el carrer Rogent, el carrer de l’Allada Vermell, el carrer Nou de la Rambla, la plaça d’Osca, l’anomenat Triangle Lúdic del Poblenou i algunes places de la Vila de Gràcia. La instal·lació d’aquests aparells s’ha materialitzat gràcies a una proposició del grup municipal d’ERC, que demanava col·locar en el termini màxim d’un mes aquests dispositius de registre de decibels a llocs on predominen les terrasses, els establiments d’hostaleria i els locals de festa.

Més de 210.000 veïns

Amb aquesta mesura es pretén posar fil a l’agulla amb una problemàtica que pateixen més de 210.000 veïns de diverses zones de la ciutat com el Poblenou, on les queixes veïnals pel soroll dels botellots són una constant. La intenció és que els resultats d’aquests aparells permetin establir un marc regulador que permeti garantir el descans dels ciutadans de la capital catalana afectats. En aquest sentit, en un escenari ideal, en aquests punts negres del soroll barceloní no s’hauria de superar en més de tres decibels el límit màxim de soroll en horari nocturn que marca la normativa.

La instal·lació d’aquests sonòmetres s’emmarca en el Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, un full de ruta que aglutina totes les actuacions que s’impulsaran en els propers anys per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix