La fiscalia demana presó provisional per al pederasta condemnat del cas Maristes

Les acusacions particulars també ho sol·liciten i al·leguen que el risc de fuga és alt pels 21 anys de condemna

La fiscalia i les acusacions particulars del cas Maristes han sol·licitat a l’Audiència de Barcelona convocar una compareixença de mesures cautelars en la qual demanaran que l’exprofessor Joaquín Benítez ingressi a la presó preventiva després d’haver sigut condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre alumnes.

Segons han explicat fonts judicials, han sol·licitat aquesta compareixença avui, l’endemà que la secció 21 de l’Audiència comuniqués la sentència, però encara no s’ha fixat la data per a la compareixença, en què les parts exposaran els seus arguments.

Un dels advocats de les víctimes, Iván Fernández, ha explicat que sol·liciten que Benítez entri immediatament a la presó, tot i que la condemna encara no és ferma, sobre la base del risc de fuga a causa de l’elevada condemna, ja que l’exprofessor no té arrelament laboral i viu a prop de la frontera de l’estat espanyol amb França, en un poble de les comarques gironines.

El lletrat ha recordat que Benítez va admetre en el judici dos dels quatre casos d’abusos, de manera que, tot i que recorri la sentència, tindrà una pena d’almenys 17 anys.

Aquest dilluns el exprofessor va acudir a l’Audiència de Barcelona, on estava citat per comunicar-li la sentència, amb l’habitual passamuntanyes, i després de conèixer la decisió, va sortir del tribunal sense fer declaracions a la premsa i corrents.

La defensa de Benítez té deu dies de termini per presentar recurs d’apel·lació contra la sentència davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Més informació

Nou comentari