Prova sorpresa al final del judici del cas de pederàstia dels Maristes

El tribunal rebutja incorporar un missatge enviat a un periodista en què Benítez reconeix un altre abús però podria obrir-se una altra causa

Sorpresa en l’última sessió del judici del cas Maristes, en què es jutja l’exprofessor Joaquín Benítez per pederàstia a l’escola de l’orde a Sants-les Corts. L’advocat d’una de les quatre víctimes dels fets ha anunciat avui al tribunal de l’Audiència de Barcelona que està jutjant el cas que té una prova nova –sobrevinguda– perquè ahir Benítez hauria enviat un missatge de Whatsapp a un periodista de la cadena televisiva Cuatro en què reconeixeria els abusos al seu client, que en canvi ha negat davant dels jutges durant la vista oral.

[r:1]

Durant la seva declaració com a acusat, Benítez va admetre abusos sexuals a dos dels denunciants però no als altres dos, un dels quals és el que està vinculat al missatge de Whatsapp. Segons el lletrat, en aquesta conversa per escrit a través del mòbil, que està en condicions d’aportar com a prova, Benítez es referia a la víctima com a “alumne exemplar” i esperava que algun dia el pogués perdonar: “Si algun dia em perdona, que m’ho digui”.

Tanmateix, la llei espanyola –contràriament al que es veu en les pel·lícules americanes– no permet incorporar proves a última hora, quan ja s’ha acabat la fase de prova i s’està, com és el cas d’avui, en la fase de conclusions, en què la fiscalia, les acusacions particulars, si n’hi ha, i les defenses exposen el que consideren que s’ha extret de la vista oral i plantegen quines són les seves peticions de penes (o d’absolució) definitives.

El tribunal, però, ha recordat a l’advocat que pot fer arribar la prova, el missatge, al jutjat d’instrucció i demanar que s’obri una causa nova per aquests fets.

Més informació

Nou comentari