Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença el judici pel ‘cas Maristes’ per falta d’acord entre les parts
  • CA

El judici a la Secció 21 de l’Audiència de Barcelona contra l’exprofessor del Col·legi Maristes Sants-Les Corts Joaquín Benítez ha començat a les 10:50 hores sense que s’hagi arribat a un pacte perquè reconegui els fets, tot i que les parts l’han negociat fins a l’últim moment. El judici ha començat amb el tràmit de les qüestions prèvies, en què les acusacions han proposat la inclusió de nova prova documental, i l’emissió del documental shootball sobre el cas Maristes, i la testifical del seu autor, el cineasta Fèlix Colomer.

[r:1]

El tribunal ha admès la prova documental i la pericial, però ha rebutjat que s’emeti el documental i declari el seu director perquè “res aporten” les declaracions abocades fora del procediment, encara que en ell l’acusat pogués admetre els fets.

Benítez està acusat d’abusar sexualment de quatre alumnes de 13 i 14 anys entre els cursos entre 2006 i 2010, en dos casos de forma reiterada, aprofitant que estaven sols al seu despatx i valent-se del “por” que li causava a les víctimes la posició dominant del professor, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia de Barcelona.

S’enfronta a unes peticions de penes que van fins als 36 anys de presó per quatre delictes d’abusos sexuals, segons els diferents escrits d’acusació, ja que a més de les acusacions particulars estan personades la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona com a acusació popular.

Aquest dilluns declaren les quatre víctimes a porta tancada, un testimoni i dos Mossos d’Esquadra, mentre que la declaració de Benítez com a acusat es preveu per al dimarts, i dimecres es realitzaran les conclusions del judici i els informes de les acusacions i les defenses.

El pare d’una de les víctimes, Manuel Barbero, que va destapar el cas Maristes, s’havia mostrat d’acord amb arribar a un pacte per evitar que les víctimes haguessin de comparèixer i declarar en el judici, cosa que finalment no s’ha pogut aconseguir.

Més notícies
Arriba el judici contra Joaquín Benítez, el ‘cas Maristes’ que va canviar-ho tot
Notícia: Arriba el judici contra Joaquín Benítez, el ‘cas Maristes’ que va canviar-ho tot
Comparteix
Més de tres anys després des de la primera denúncia contra l'exprofessor dels Maristes, s'han acumulat desenes d'acusacions de pederàstia silenciada a Barcelona i Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa