El pare que va destapar el cas Maristes reclama que s’investigui l’escola

Manuel Barbero creu que ha quedat demostrat que la institució "no va vigilar el que feia Benítez"

El pare que va destapar el cas d’abusos a Maristes, Manuel Barbero, ha reclamat aquest dilluns, després de conèixer-se la sentència condemnatòria a l’exprofessor Joaquín Benítez, que l’administració obri una investigació i sancioni l’escola, que ha estat condemnada com a responsable civil subsidiària.

En declaracions als mitjans de comunicació després que s’hagi comunicat a les parts la sentència, que condemna a l’exdocent a 21 anys i nou mesos de presó per quatre delictes d’abús sexual, Barbero, pare d’una de les víctimes, ha constatat que la sentència recull “que els Maristes no va vigilar el que feia Benítez al col·legi“.

Ha confiat a poder reunir-se aviat amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, per reclamar-li que obri aquesta investigació que permeti sancionar la institució: “Això no pot quedar impune”.

Barbero s’ha mostrat content amb la sentència, que ja ha explicat al seu fill, per l’actitud del tribunal, que s’ha cregut les víctimes i no les ha qüestionat, i ha assenyalat que és un pas molt important perquè altres víctimes d’aquest tipus de casos confiïn en la justícia perquè les “tractarà bé”.

Ha ressaltat que la decisió judicial obre la porta a la possibiliat que altres víctimes del cas Maristes que no han pogut anar per la via penal, perquè els fets estaven prescrits, puguin acudir a la via administrativa per demanar responsabilitats.

Més informació

Nou comentari