Condemna de 21 anys de presó per a Joaquín Benítez pel cas Maristes

L'Audiència de Barcelona li imposa també una multa de 120.000 euros

El professor dels Maristes Joaquín Benítez ha estat condemnat a 21 anys i nou mesos de presó. L’Audiència de Barcelona el condemna per quatre delictes d’abusos i sexuals, segons ha informat el TSJC. El tribunal també imposa una multa de 120.000 euros per danys morals. La sentència també inclou la inhabilitació per exercir la docència durant 13 anys i vuit mesos i una ordre d’allunyament i “prohibició de comunicació” amb les víctimes.

[r:1]

La secció 21 de l’Audiència de Barcelona dona per provat que l’acusat va aprofitar que els alumnes tenien confiança en ell per abusar d’ells. Benítez va abusar de les víctimes “aprofitant la seva ascendència i jerarquia com a profesor d’educació física, i de la confiança que els alumnes en ell”. 

El tribunal considera que les víctimes han crescut condicionats pels abusos, ja que es van donar “en un moment en què encara no tenien desenvolupada la seva personalitat”. “Avui són els homes que són, en part, per haver patit la conducta de l’acusat”, diu l’escrit de la sentència. “Això no té preu ni reparació possible”, conclou.

Més informació

Nou comentari