HM Hospilales creix en tots els àmbits l’any de l’arribada a Barcelona

El 2018 ha sigut un any d'expansió per al grup, amb la compra i rellançament de l'hospital Delfos

L’any de l’aterratge a Barcelona d’HM Hospitales ha sigut un dels millors per al grup, si es tenen en compte les xifres de la memòria del 2018, que s’acaben de fer públiques. Les dades reflecteixen creixement en tots els aspectes de la xarxa assistencial dins de la qual hi ha la nova etapa de l’Hospital Delfos, a Vallcarca, que aquest 2019 encara s’ha incrementat amb l’adquisició de la clínica Sant Jordi, a Sant Andreu.  

“La millora constant dels nostres indicadors en el pla assistencial, financer, d’investigació i docent són el reflex d’una època vibrant. Fruit del desenvolupament dels diferents plans estratègics”, assegura el doctor Juan Abarca Cidón, president de HM Hospitales. 

Segons el balanç presentat, la facturació del grup s’ha doblat i s’ha fet créixer la xarxa de centres arreu de l’estat, cosa que permet a grup elevar el nivell de complexitat de l’assistència sanitària, que va en paral·lel a la recerca i la docència. El 2018 va ser també el d’una gran aposta per la inversió en tecnologia sanitària d’avantguarda, amb l’objectiu de col·locar-se “com un actor principal en el panorama sanitari privat”. 

Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, en la presentació del nou Hospital Delfos / ACN

Juan Abarca, president del grup HM Hospitales, en la presentació del nou Hospital Delfos / ACN

Les dades de la memòria anual del 2018 indiquen un increment del 27% en les cirurgies practicades als hospitals del grup HM Hospitales, que van arribar a 52.780. Les cirurgies ambulatòries també van créixer un 7%, fins a les 27.948.

Altres xifres destacades són les 2.353.528 consultes externes ateses i les 538.334 urgències, el que implica un 4% més que l’any passat. També hi ha un creixement del 20% en els estudis de laboratori, que van superar els 8,8 milions. Una cosa similar va passar amb les endoscòpies, que van augmentar fins a les 49.834, el que implica un 22% més que en l’exercici anterior. I 6.475 nadons van néixer a les maternitats del grup.

Una facturació que es dispara

En l’àmbit financer, HM Hospitales va aconseguir una facturació de 415 milions d’euros, fet que suposa més d’un 14% respecte a l’exercici anterior i representa duplicar els ingressos obtinguts el 2013, quan HM Hospitales va declarar 201.600.000 d’euros.

Més informació

Nou comentari