Expropiació pactada de les casetes d’Encarnació per 6 milions d’euros

L'Ajuntament anuncia un acord amb els propietaris, que a més a més hauran de ser indemnitzats amb 1,4 milions per la revocació de la llicència d'obres

El culebró de les casetes d’Encarnació i l’alzina bicentenària –amb un últim episodi molt confús protagonitzat per uns operaris que han entrar-hi i van acabar provocant un despreniment– arriba al final. Si no surt cap entrebanc més, així s’ha d’interpretar l’anunci que acaba de fer aquest divendres al matí l’Ajuntament de Barcelona, que assegura que ha pactat amb la propietat una expropiació amistosa per 6 milions d’euros més una indemnització d’1,4 milions per la pèrdua de la llicència d’obres. El total de la factura, per tant, serà de 7,4 milions.

La comissió de govern va aprovar ahir dedicar aquests diners a l’operació sobre aquesta finca, al barri de la Vila de Gràcia i defensada pels veïns per evitar els plans que tenien els amos per fer-hi pisos, i ara s’hauria de tirar endavant el projecte municipal de construir-hi una escola bressol “amb la possibilitat d’incloure-hi habitatge dotacional”, per a gent gran.

El cas va començar amb la defensa de l’alzina bicentenària que hi ha al jardí. L’Ajuntament va catalogar-la com a arbre d’interès local per protegir-la i els propietaris de la finca van presentar un recurs contenciós administratiu per frenar aquesta catalogació, que és la que permet revocar-los la llicència d’obres que ja tenien concedida. Ara, en virtut de l’acord assolit, els amos de les casetes han de retirar el recurs i així es desencallarà el projecte municipal.

Gràcies a la catalogació de l’alzina, l’Ajuntament va dictar les mesures cautelars per aturar les obres d’enderroc de les dues casetes de la finca, edificacions singulars, i va revocar la llicència d’obres. La revocació del permís implica, a més a més, una  indemnització per responsabilitat patrimonial de 1.408.399,86 euros, 404.077,077 euros per dany emergent i 1.004.322,09 euros més per lucre cessant. Segons l’Ajuntament, amb aquest acord es limita l’import d’aquesta responsabilitat patrimonial i els amos de la finca renuncien a reclamar res més.

Més informació

Nou comentari