Veïns de Gràcia es manifesten contra el desallotjament de les casetes d’Encarnació

Aquest matí els Mossos d'Esquadra han executat l'ordre judicial, han desocupat la finca i l'han lliurat als propietaris

Prop d’un centenar de veïns de la Vila de Gràcia es manifesten aquest vespre per exigir l’expropiació de les casetes d’Encarnació tot i haver estat desallotjats aquest matí. Amb el lema “la lluita continua” els manifestants han iniciat un recorregut que pretén acabar a la plaça de la Vila, on hi ha la seu del districte. Durant la marxa s’han cridat consignes com “Gràcia no està en venda, Gràcia es defensa” o “especuladors, fora del barri”, en referència al projecte de pisos que volia construir-hi la propietat a les casetes centenàries.

[r:1]

El trajecte reivindicatiu ha passat pels indrets més icònics del barri. El carrer Verdi, la plaça Virreina, la de la Revolució…I ha aprofitat per fer conèixer el cas, amb un megàfon, als veïns que passejaven o feien un beure a una terrassa. S’ha recordat des de la tala de l’alzina que volien fer els propietaris al novembre fins a l’expropiació que ha pactat l’Ajuntament per fer-hi una escola bressol i habitatge social.

Els veïns han enganxat cartells avisant que la

Els veïns han enganxat cartells avisant que la “lluita continua” / D.C.

A través del manifest que han acabat llegint a la Plaça de la Vila, els assistents han criticat l’execució judicial d’avui perquè l’apuntalament d’una de les finques -el motiu de l’entrada- es podria haver fet sense expulsar els veïns, diuen. “El desallotjament s’efectua avui amb l’argument que les cases estan deteriorades i en estat ruïnós, encara que això no ha estat justificat per cap informe tècnic”, han apuntat.

La comitiva judicial ha arribat aquest matí amb una dotzena de furgonetes d’agents antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) i ha executat el desallotjament en obert que exhauria el termini demà. Els veïns, que ja estaven alertats, s’havien col·locat al davant d’un dels accessos i s’hi havien assegut a mode resistència passiva. Després, un a un, els Mossos els han retirat i han precintat el perímetre d’accés a les cases. Quan s’han retirat, han lliurat l’espai a la família propietària, que ha de fer-hi obres de reparació.

Més informació

Nou comentari