L’expropiació de les casetes de Gràcia quedarà per a després de les eleccions

L'Ajuntament iniciarà els tràmits aviat, però el canvi de mandat posposarà l'execució del projecte i la deixarà en mans del pròxim equip de govern

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha confirmat que han arribat a un acord amb la plataforma Salvem l’alzina per iniciar els tràmits d’expropiació de les casetes del carrer Encarnació. En els últims mesos les dues cases, propietat de la societat Encarnacion Investment, han estat al centre de la polèmica per la tala de diversos arbres durant la primera fase d’obres per construir 28 habitatges i un aparcament que va propiciar una mobilització del veïnat per salvar una alzina centenària. Badia ha advertit que el procés d’expropiació quedarà per després de les eleccions.

“El calendari serà llarg”, ha dit. “S’ha de modificar el Pla General Metropolità i intentarem que entri al plenari del mes d’abril”, però després s’haurà de ratificar i ja serà una qüestió que tractarà el govern que surti de les eleccions municipals del 26 de maig. El regidor ha assegurat que l’Ajuntament ha intentat negociar la compra de les casetes amb la família Campalans, però que no han acceptat la seva proposta i, per tant, procediran a l’expropiació a “un preu raonable” que Badia no ha volgut desvelar, però que considera per sota de mercat.

Equipaments públics a les casetes

L’acord amb la plataforma Salvem l’alzina també inclou la planificació dels usos de les casetes un cop passin a mans municipals. La intenció és convertir l’espai en equipament públic i ubicar-hi una escola bressol –”molt necessària per al barri”, ha dit Badia–, habitatge dotacional i un espai verd que preservarà l’alzina.

La plataforma ja va avançar el dijous al vespre l’acord amb l’Ajuntament per iniciar l’expropiació dels terrenys i va alertar del desallotjament imminent que podria patir la finca. “La propietat ha presentat una demanda de mesures cautelars per desallotjar les cases i l’espai perquè l’estat de les edificacions posa en perill la gent que ocupa les casetes”, ha dit un dels portaveus de l’entitat.

Més informació

Nou comentari