Salvem l’alzina ratifica amb l’Ajuntament l’expropiació de les casetes d’Encarnació

Els activistes de Gràcia demanen a la propietat que retiri la denúncia contra els ocupants d'aquesta finca centenària, que podria ser desallotjada aviat

El col·lectiu Salvem l’alzina i les casetes del carrer Encarnació, contrari a l’enderroc d’aquesta finca centenària de la Vila de Gràcia, ha anunciat aquest dijous al vespre que ha tancat un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per iniciar l’expropiació dels terrenys. L’espai mantindria tant l’arbre com els dos casalots i acolliria en el futur una escola bressol, habitatge dotacional i un jardí. Fa 15 dies el Districte i els activistes van començar a explorar l’opció d’una adquisició municipal, que aquest divendres han pactat en una reunió presencial.

“Celebrem aquest acord, fruit d’un intents procés de lluita veïnal, i ens emplacem a seguir lluitant per plantar cara a l’especulació, i construir un barri on es pugui viure”, ha assegurat l’assemblea veïnal en un comunicat. Tot i aquesta passa endavant, seguixen en alerta davant de la possibilitat d’un desallotjament imminent de l’espai, que va ser ocupat per evitar-ne l’enderroc. La família propietària de la finca aspirava a edificar 28 habitatges, part dels quals volien destinar a familiars directes, i s’oposa frontalment a una expropiació. Salvem l’alzina reclama a la propietat que retiri la demanda interposada contra els ocupants i confia que els Mossos, abans de desallotjar-los, “valorin la via de la mediació, tal com ha suggerit l’Ajuntament”. 

Més informació

Nou comentari